Officieel: dit is de nieuwe Volkswagen Golf GTI (2020)

Volkswagen Golf 8 GTI Genève 2020

Enkele weken voor het grote debuut op het salon van Genève haalt Volkswagen al het doek van zijn nieuwe Golf GTI. Die stelt het nog lekker ouderwets zonder hybridehulp, want daar heeft VW immers de nieuwe Golf GTE voor...

Volkswagen slaat drie vliegen met één klap, want Genève is voorbehouden voor het publieksdebuut voor maar liefst drie sportieve Golf-derivaten: de Golf GTI, de GTE en de GTD. Maar wedden dat de meeste aandacht gaat naar de iconische GTI, die intussen aan zijn achtste generatie toe is?

Volkswagen Golf 8 GTI Genève 2020

Voor die GTI gebruikt Volkswagen zijn vertrouwde 2.0 TSI viercilinder turbobenzine. Die is in de Golf 8 GTI goed voor 245 pk en 370 Nm. Dat vermogen gaat uiteraard naar de voorwielen. Goed nieuws voor de puristen: VW voorziet standaard een manuele zesbak, met een DSG7 als optie. Officiële sprintcijfers geven de Duitsers nog niet, maar reken op 0-100 km/u in zo’n 6,3 seconden.

Volkswagen Golf 8 GTI Genève 2020

Visueel herken je de Golf GTI traditiegetrouw aan zijn rode accenten. Ook deze keer verbindt er een rode strook de led-koplampen. Nieuw is de iets hogere positie en de led-stroken aan beide kanten die naar het centrale VW-logo wijzen en die verlicht zijn wanneer de dagrijlichten branden. Achteraan heeft de GTI een uitlaat aan elke kant, en binnenin is de klassieke ruitjesstof opnieuw van de partij.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
user4580 14:33
afbeelding van user4580

Het ruitjesstof van die zetels is echt het toppunt, doet mij steeds denken aan een tafelkleed in de keuken van een oude bomma. Niet normaal.

RemcoDinsdag 19:33
afbeelding van RemcoDinsdag

Die stof verwijst naar de eerste editie, misschien reed jouw bomma daarmee rond ;-)

Frankolini 13:52
afbeelding van Frankolini

deze ruitjesstof maakt juist het verschil voor de freaks en kenners, is zoals de Porsche 991/911 Carrera T versie en 50 years edition, een must have dus.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws