Bentley Bacalar is eerste tweezitter uit Crewe sinds lange tijd (2020)

Bentley Mulliner Bacalar 2020

Bentley pakt uit met een bijzonder exclusieve auto. De Bacalar is een tweezitter op basis van de Continental GT, maar met een geheel eigen koetswerk. En alle 12 exemplaren zijn al hartstikke uitverkocht.

De Bacalar is een creatie van Mulliner, en betekent voor die Bentley-afdeling een terugkeer naar zijn roots als koetswerkbouwer. De Britten namen de Continental GT Convertible en drapeerden er een uniek koetswerk omheen, dat onder meer inspiratie haalt bij de EXP 100GT, een conceptcar waar Bentley vorig jaar mee uitpakte.

Bentley Mulliner Bacalar 2020

Hoe uniek dat koetswerk precies is? Alleen de... deurklinken heeft deze Bacalar gemeenschappelijk met zijn donorauto. Verder hebben de Britten geprobeerd om zoveel mogelijk lichte en duurzame materialen te gebruiken voor het exterieur en interieur. Het chassis kreeg ook enkele wijzigingen: zo is het spoor achteraan 20 millimeter breder. De motor is Bentleys 6 liter grote W12, die hier goed is voor 659 pk en 900 Nm en de vier wielen aandrijft.

Bentley Mulliner Bacalar 2020

Bentley bouwt maar 12 exemplaren van deze hyperexclusieve barchetta, die de gelukkige eigenaars nog naar wens kunnen personaliseren. Maar uiteraard zijn al die exemplaren al uitverkocht.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws