Kia lost meer details over nieuwe Sorento

Kia Sorento 2020

Enkele weken geleden haalde Kia het doek van zijn nieuwe Sorento. Nu komen we meer te weten over Kia’s grootste SUV.

Hoe de Sorento er binnenin en aan de buitenkant uitziet, leerden we eerder al. Nu krijgen we ook meer zicht op de afmetingen: met 4,81 meter is deze nieuweling een centimeter langer dan zijn voorganger. Ook de breedte neemt met een centimeter toe, tot 1,90 meter. De wielbasis is 35 millimeter langer geworden, en meet nu 2.815 millimeter.

Kia Sorento 2020

Binnenin spreekt Kia over een van de meest luxueuze interieurs die het tot nu toe in een auto heeft aangeboden. Het 12,3 duim grote instrumentenpaneel en het 10,25 duim grote infotainmentscherm worden aangevuld met een draadloze lader voor smartphones, een Bose-geluidsinstallatie, Apple CarPlay en Android Auto. USB-poorten vind je terug over het hele interieur, dat desgewenst kan worden bekleed in nappaleder. De koffer is in vijfzitsconfiguratie 910 liter groot, als zevenzitter 821 liter.

Qua rijhulp wordt alles rond de auto uiteraard gemonitord, zowel bij het parkeren als bij het manoeuvreren. Fietsers, voetgangers en andere auto’s worden herkend, en een adaptieve navigatiegebaseerde cruisecontrol met rijstrookhulp zorgt voor ondersteuning op de snelweg. De Sorento zou vanop afstand bediend kunnen worden om vooruit en achteruit uit smalle parkeerplaatsen te kunnen rijden.

Kia Sorento 2020

Onder de motorkap van deze Sorento zien we bij het debuut deze zomer voorlopig alleen 2.2-dieselmotor met 202 pk en 440 Nm. Er zit ook nog een milde hybride aandrijving in de pijplijn: de 1.6 T-GDi-benzinemotor wordt er gecombineerd met een elektromotor en 1,49 kWh grote lithium-ionbatterij. Het totale vermogen bedraagt 230 pk en 350 Nm. Op het Autosalon 2021 debuteert een volwaardige plug-inhybride. De vernieuwde Kia Sorento begint bij ons aan zijn carrière in augustus.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws