Officieel: Kia Sorento is ongeduldig baasje (2020)

Kia Sorento 2020

Twee plaagplaatjes op een week tijd en nu de officiële foto’s: de Kia Sorento heeft maar weinig geduld om zich aan de wereld te laten zien. Voor alle technische details is het nog wachten tot Genève, maar dit is alvast het eindresultaat.

Van vloeiende vormen naar rechte lijnen: de Sorento gooit het zoals verwacht over een iets andere boeg. Vooraan laat hij het “Tiger Nose”-radiatorrooster overvloeien in de koplampen, in profiel werden de overhangen korter en de wielbasis langer. Goed nieuws voor het interieur dus, waar de Koreanen nog steeds zeven zitplaatsen voorzien. Nog in profiel zien we de ‘haaienvin’ die we ook kennen van de Kia Proceed, terwijl achteraan de presence verzekerd wordt door de lichtblokken met verticaal ontwerp.

Kia Sorento 2020

Binnenin zien we zoals verwacht een dashboard dat gedomineerd wordt door schermen. Het infotainmentsysteem is 10,25 duim groot, het digitale instrumentenpaneel 12,3 duim groot. De keuzehendel voor de automaat werd vervangen door een draaiknop. Het grote debuut is dus voor Genève, de marktlancering wellicht voor de tweede helft van dit jaar.

Kia Sorento 2020
Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 2 reacties

Tags

Kia

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
JL 09:55
afbeelding van JL

Trekt ook sterk op de Kia Telluride, de 7-zitter voor o.a. de Amerikaanse markt.

Danny Goethals 19:37
afbeelding van Danny Goethals

Verkrijgbaar met luchtvering?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws