Ook Volvo Gent stopt productie: Belgische autoproductie komt tot stilstand

Volvo Gent Corona 2020

Begin deze week legden de werknemers bij Audi Vorst nog het werk neer, nu volgen ook de werknemers bij Volvo Gent. Waardoor de Belgische autoproductie volledig tot stilstand is gekomen.

Het zat er al even aan te komen maar nu is het ook officieel: Volvo Gent heeft haar productie stilgelegd tot een nog niet nader genoemde datum. Op die manier wil Volvo haar werknemers beveiligen tegen het Corona-virus.

Licht uit

Daarmee volgt Volvo nu ook Audi op. Audi Vorst sloot eerder deze week al de deuren omdat de werknemers spontaan het werk hadden neergelegd. Dat was niet het geval bij Volvo Gent maar het Zweedse merk is zo eerlijk om te laten weet dat er steeds minder werkkrachten op kwamen dagen. Waardoor er een beslissing moest genomen worden.

Volvo Gent staat in voor de productie van de XC40 en V60. Daarenboven kondigde het onlangs nog met grote trots haar elektrische productielijn aan voor batterijen die dan gebruikt zullen worden in - onder andere - de in Gent geproduceerde elektrische variant van de XC40.

Met de tijdelijk sluiting van Gent komt de autoproductie van België tot stilstand. Waardoor België de rest van Europa volgt, want in zowat alle landen (Frankrijk, Italië, Spanje) worden de banden stil gelegd.

Lees HIER ons overzicht van de invloed van Corona op de autosector en alles wat er mee heeft te maken.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws