Renault Clio is officieel meest verkochte auto in Europa!

Autoverkoop februari 2020 europa Renault Clio

De Renault Clio was in februari de meest ingeschreven auto in Europa. Daarmee duwt hij de Volkswagen Golf van zijn troon. Of de wederkeer van de koning spoedig zal gebeuren? Moeilijk te zeggen in deze tijden.

Kleine Clio heeft reus Golf van zijn troon gestoten. Want de Renault Clio mocht zich in februari kronen als de meest verkochte auto in Europa. Daarmee doorbreekt hij een vanzelfsprekendheid. Want al sinds de dieren konden spreken was de Golf maand op maand, jaar op jaar, de koning van de verkoop. De kleine Fransman maakte nu dus een einde aan die regeerperiode. Al verwachten we niet dat die blijvende is.

Nipte winst

Laten we het eerst over de bare cijfers hebben waar we dankzij JATO over beschikken; de Renault Clio werd in februari van dit jaar 24.914 keer geregistreerd in Europa. De Volkswagen Golf moest genoegen nemen met 24.735 registraties. Zoals je kan zien, een peulenschil verschil. Maar desalniettemin genoeg om koning Golf van de troon te stoten.

Autoverkoop februari 2020 europa Renault Clio

Kijken we meer in detail, dan krijgen we een beter zicht op deze overname. Zo zit de gehele autoverkoop in een neerwaartse spiraal. Waardoor er (ook al is 'ie nu de grootste) 4% minder Clio's in februari 2020 werden verkocht, dan in februari 2019. Bij de Golf gaat het zelfs over 21%. Oorzaak? De nieuwe generatie Golf...

Corona-cijfers

Niet dat we daarmee willen zeggen dat die achtste generatie Golf niet aanslaat bij het publiek. Nee, het is simpelweg een kwestie van overgang. De nieuwe Golf heeft nog maar pas de dealers bereikt en veel klanten hebben dan ook gewacht om de nieuwe generatie aan te schaffen.

Autoverkoop februari 2020 europa Renault Clio

In een normale wereld zouden we dan ook zeggen dat de Golf zonder twijfel vanaf deze maand, maart, het kroontje terug op zich neemt. Allee... zitten we momenteel niet in een normale wereld. We hebben voor het eerst in bijna decennia absoluut geen prognose voor de autoverkoop de komende maanden. het kan zelfs goed zijn dat een complete underdog het kroontje naar zich toe trekt simpelweg omdat die het langst in productie/ levering bleef. Het worden interessante maanden, dat is nu al duidelijk.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Patrick 12:43
afbeelding van Patrick

Nette, leuke, goed rijdende auto. Renault heeft in mijn ogen terug mooi ogende wagens die goed zijn kwa prestaties en betrouwbaarheid. Goed bezig renault .

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws