Elektrische Ford Mustang Mach-E kent zijn prijs: € 48.000

Ford Mustang Mach-E prijs belgie

Ford laat er geen twijfel over bestaan: de Mustang Mach-E zal een gevaarlijke rivaal worden voor de Tesla Model 3 en Model Y. Met zijn instapprijs van 48.000 prijst hij zich identiek aan die Model 3 én krijg je meer theoretische range. Of hoe den Amerikaan ten oorlog gaat op Europese bodem...

Ooit al van de "Regel van 3" gehoord? Nee, niet die wiskundige regel, wel de regel die stelt dat een elektrische auto maar zo populair is als zijn verhouding tot de Tesla Model 3. Bij Ford lag die regel duidelijk dicht bij de hand tijdens het opstellen van de prijslijst van de Mustang Mach-E. Want de elektrische crossover/SUV zet zich opvallend interessant in de markt.

Op de hielen

Zo kleeft Ford een instapprijs van 48.000 euro op de Mustang Mach-E Standard Range. Die gebruikt een 258 pk sterke elektromotor op de achteras, heeft een accu van 76 kWh en kan een theoretische range optekenen van 450 kilometer. Nemen we er even die Tesla Model 3 bij? Die kost als Model 3 Standard Range Plus 38.000 euro. Voor dat geld krijg je een elektromotor op de achteras van 340 pk, een accu van 54 kWh en een theoretische range van 409 kilometer. Minder pk's dus voor de Mach-E maar wel meer range (in theorie) dan de Model 3.

Bijkomstig, de Mach-E is uiteraard een crossover, waardoor je 'm in principe moet vergelijken met de Tesla Model Y, een auto waarvan momenteel nog geen prijzen bekend zijn. Al is het aannemelijk dat die net wat duurder zal zijn dan de Model 3. Waardoor deze Mustang Mach-E wel heel goed voor de dag komt.

Opties? Welke opties?

Nu goed, waarschijnlijk kan Ford zo'n "lage" prijs naar voren schuiven omdat het een hoop uitrusting verstopt achter de optielijsten. Wel, ook dat valt reuze goed mee. Zo kan je bijbetalen voor een lakkleur en binnenbekleding én kan je nog het Technology Pack aanvinken. Dat pakket van 1.700 tot 3.800 euro (afhankelijk van de uitvoering) bevat onder andere een opgewaardeerd audiosysteem, een 360°-camera, een rits veiligheidsnufjes en een vast panoramisch dak. Op zoek naar nog meer opties? Pech! Alles zit er eigenlijk standaard op. Oké, je kan nog 399 euro bijbetalen om je Mach-E thuis te laten afleveren. Welkom in het post-Corona-tijdperk!

Ford Mustang Mach-E prijs belgie

Zoals hierboven al even aangehaald komt de Mach-E er in verschillende uitvoeringen. Initieel zijn er vier versies waar je uit kan kiezen, op termijn komt daar nog het GT-topmodel bij. De huidige keuzelijst ziet er als volgt uit:
Mach-E Standard Range RWD: 258 pk - 76 kWh - 450 km range - €48.000
Mach-E Extended Range RWD: 285 pk - 99 kWh - 600 km range - €56.150
Mach-E Standard Range AWD: 258 pk - 76 kWh - 420 km range - €54.950
Mach-E Extended Range AWD: 338 pk - 99 kWh - 540 km range - €64.425

Timing is alles

Op de zakelijke markt heeft deze Mach-E alvast alle wapens in huis om potten te breken. Al zeker nu steeds meer bedrijven elektrificatie doorvoeren op hun wagenpark. Toch hangt er een wat donkere wolk boven deze Mach-E, want dankzij Covid_19 moest de productie tijdelijk gestaakt worden. Het resultaat? Dit jaar moeten we deze elektrische crossover niet meer verwachten op Europese bodem. Ford hoopt evenwel in het eerste deel van 2021 de Mach-E uit te rollen in Europa. Net op het moment dat ook Tesla hoopt de Model Y te lanceren in onze contreien. Saillant detail: die Model Y zal dan van de band gaan rollen in Duitsland, terwijl deze Mach-E helemaal uit Amerika moet komen.

Wat vinden jullie van deze Ford Mustang Mach-E? Laat het weten in de comments!

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 17 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (17)

Plaats een reactie
Barry 07:43
afbeelding van Barry

Geweldige auto, na 5 jaar electrisch gereden te hebben is dit voor mij een interessante opvolger. Echter jammer dat de laagste prijs nét boven de particuliere subsidie regeling (tot 45.000) valt. Hopelijk komen ze ook met een accu-huur variant waarbij de aanschafprijs van de 99kWh model onder de 45.000 komt! Dan sta ik voor aan in de rij.

Koen Van Haver 10:55
afbeelding van Koen Van Haver

Hallo,
wat jullie zeggen over de prijs en de accu van de SR+ is niet correct. De SR+ kost 48.000 EURO in België en heeft een accu van 55kWh.

Yvesw 14:58
afbeelding van Yvesw

Koen: Van wat wij kunnen ontcijferen had de SR+ een accu van 55 kWh en een range van 310 km maar krijg je tegenwoordig in de configurator de 77 kWh (409 km range) accu voor de SR+.

Wouter 19:36
afbeelding van Wouter

Koen heeft gewoon gelijk hoor. 409km is 55 kWh. Met 75 haal je een veel meer range,prijs klopt ook niet

Erikp 15:54
afbeelding van Erikp

Het is nog steeds 55 kWh voor de sr+, 75 voor de lr

Adriaan 11:00
afbeelding van Adriaan

Die mannen van marketing zouden toch eens dringend terug in hun kot gefloten moeten worden zene, op zich heb ik niets tegen deze auto, maar wie vond het een geweldig idee om een iconische sport auto naam te gaan linken met een suv elektrische auto? Ik zie de link niet tussen de twee, noem dat ding toch gewoon de Ford Mach E en dat is toch exact even goed?

Edison 22:19
afbeelding van Edison

Adriaan, ik denk dat de mannen van de marketing eerder opslag zullen krijgen. Deze stunt zal de verkoopscijfers zeker goed doen, of het nu logisch en terecht is of niet ;)

Johan 00:14
afbeelding van Johan

Ben het helemaal met Adriaan eens !

Tim 17:55
afbeelding van Tim

Dit gaat eerder te maken hebben met de regel dat
Een model van een fabrikant onder een bepaalde co waarde moet zitten.
Als ze deze elzktrische wagen ook als mustang verkopen. En laten we zeggen dat een gewone mustang een co uitstoot van 200 gram heeft.
Dan daalt de gemiddelde uitstoot per elektrischecvariant die ze verkopen.

Laten we zeggen ze verkopen 1 mustang v8 ( 200gr co, en 4 elektrische )
Is de co van dit model 200/5 Of 40 gram.

JB 11:02
afbeelding van JB

Bij de SR+ is het batterypack 54kwh. Bij wlpt test 410 km. In de praktijk haal ik rond de 350km wanneer de temperatuur boven de 15 graden is. Bij een volle accu laat de Tesla rond de 400km (wlpt) zien, maar ik heb nog nooit meer dan 50kwh kunnen laden..

Long range heeft 74kwh.

Sambo 12:41
afbeelding van Sambo

Helaas staan er veel onwaarheden in dit artikel over de specificaties van de wagens. Jammer! Bijvoorbeeld:
De tesla SR+ heeft een ongeveer 50kWh bruikbare accu en de Long range (duurder) ongeveer 74kWh.

Thom de Haas 17:43
afbeelding van Thom de Haas

Wat een belachelijke prijs!!! De gemiddelde Nederlander kan dat nooit betalen! En jullie doen ook nog alsof het spotgoedkoop is!

User4580 21:08
afbeelding van User4580

Ze hebben een sportwagen naar een paard vernoemd dan kunnen ze toch deze wagen naar een varkensoort vernoemen?

Ward 21:15
afbeelding van Ward

Waar eindigen die prijzen aub, de lonen gaan zo snel niet naar boven.

AVR 15:14
afbeelding van AVR

Wat een gedrocht! En dat voor 48K...

Toine 23:11
afbeelding van Toine

Het is gewoon bedroevend , een Mustang als SUV staat voor mij gelijk aan godslastering.

Piet Keppens 12:52
afbeelding van Piet Keppens

Ziet er niet slecht uit aan de buitenkant, maar interieur staat mij zeker niet aan, echt Amerikaans.
Prijs is wel ok

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws