Smart komt met grotere modellen om Renault Zoe en co te bekampen

Smart new model 2022

Sinds de joint venture tussen Geely en Mercedes om smart uit de brand te redden heeft het merk van compacte modellen nieuwe ademruimte gekregen. Tegen 2022 mogen we ons aan een rits extra elektrische modellen verwachten die het op moeten nemen tegen de Renault Zoe en co. Of hoe het kleine smart plots een stuk groter wordt.

Dat mag je zowel letterlijk als figuurlijk nemen. Want hoewel smart één van de pioniers was op het vlak van petieterige stadswagens (en de daarbij horende tegenvallende verkoop), begrijpt het merk nu dat het haar aanbod moet laten groeien om te overleven. Daarvoor wordt een compleet nieuw chassis ontwikkeld dat smart in het premium B-segment moet parkeren. Je weet wel, het segment van de kleine stadswagens zoals de Peugeot 208, Volkswagen Polo en co.

100% EV, vanaf de basis

Alleen mag je niet vergeten dat smarts sinds kort een 100% elektrisch merk is geworden. Waardoor je de concurrentie voor die nieuwe smarts eerder moet gaan zoeken bij de Renault Zoe, Peugeot e-208 en - pak 'm beet - Honda e. Elektrische modellen dus. Die versies zullen in 2022 verschijnen en naast de huidige fortwo en forfour komen te staan. Interessant in dit verhaal is dat de ontwikkeling voor deze nieuwe generatie grotendeels zal geleid worden door bekende namen binnen Geely. Anders gezegd: net zoals MG wordt smart daardoor een stukje Chinees.

Smart new model 2022

An sich niet onlogisch, want het was Geely die smart in de eerste plaats uit de brand wist te redden. De holding met onder andere Volvo, Polestar, Lynk&Co en Lotus in handen besloot recent nog een joint Venture met Mercedes-Benz aan te gaan om smart een tweede kans te geven. We zijn alvast benieuwd of smart 2.0 deze keer wel een blijvende impact kan maken. Al bestaat er geen twijfel dat de internationale markt snakt naar compacte EV's.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws