Officieel: RAM 1500 TRX hakt erin, ook in Europa

RAM 1500 TRX (2020)

De pk-honger lijkt zich tegenwoordig te verleggen naar de pick-ups. RAM voorziet de 1500 van wat extra vermogen, om zo de Ford Raptor in de schaduw te zetten.

Het grappige is dat deze twee pick-ups elkaar letterlijk in het stof kunnen doen bijten, want met de hogere bodemvrijheid zijn ze ook geschikt om offroad te gaan duelleren.

De honger naar pick-ups groeit en een lekker uithangbord is dan deze RAM 1500 met de motor van een supercar. Hij krijgt de Hellcat power uit de V8, zowat 711 pk. Dat vermogen jaagt hem in een duizelingwekkende 4,5 seconden van 0 naar 100 km/u. Je hoopt dan zo hard dat de chauffeur zijn wagen onder controle kan houden bij die cijfers. Opvallend is wel dat de wagen 'maar' 190 km/u haalt, al is dat snel genoeg voor zulk een moordwapen.

RAM 1500 TRX (2020)

De RAM 1500 TRX komt daarmee boven het topmodel in het gamma, dat tot nu was uitgerust met een 5.7 V8 met 395 pk. Met de 711 pk uit de 6.2 V8 in de TRX is die andere in luttele seconden uit je achteruitkijkspiegels verdwenen. Het vermogen wordt naar de vier wielen overgebracht via een achttrapsautomaat.

grille-agressie

Om het vermogen goed in te kleden zetten de ingenieurs de RAM 1500 TRX nog wat hoger op zijn poten en gaven hem een hoop extra kunststof en metalen onderdelen om opspattend vuil te weren. Ook krijgt hij een power dome op de motorkap en een zwarte grille voor nog maar eens wat meer agressie.

RAM 1500 TRX (2020)

De Bilstein-dempers zorgen ervoor dat het gevaarte niet over de weg stuitert, terwijl nieuwe Goodyear-banden werden ontwikkeld voor de 18 inch velgen. De remmen krijgen een diameter van 38,1 centimeter om het hele blok RAM enigszins veilig af te stoppen.

baja-modus

RAM voorziet ook een aantal rijmodi op de 1500 TRX. Zo is er de Baja-modus, waarbij je in staat bent om met hogere snelheid over de duinen te rijden zonder de controle te verliezen. Origineel is dat niet helemaal, want concurrent Ford biedt dat ook aan op haar Raptor-modellen. De rijmodi op de RAM kan je instellen via een 12 inch scherm in het dashboard van de 150 TRX. Dat scherm staat niet horizontaal maar wel verticaal opgesteld.

RAM 1500 TRX (2020)

De RAM 1500 TRX moet in de USA ongeveer 60.300 euro gaan kosten. Er zijn plannen om hem vanwege de groeiende markt in Europa ook naar hier te brengen, maar daarover is nog niet meer nieuws bekend.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws