Officieel: Ford Fiesta ST Edition is tot 500 stuks beperkte reeks (2020)

Ford Fiesta ST Edition 2020 prijs belgië

Ford lanceert een speciale reeks van zijn Fiesta ST. De eenvoudige naam ‘Edition’ verpakt een tot 500 stuks beperkte reeks die het entertainende rijgedrag van deze hot hatch nog eens extra in de verf moet zetten. Waarmee het dat doet?

Niet alleen met de smurfblauwe koetswerkkleur, die Ford liever azuurblauw noemt. Andere onderdelen, zoals de diffusor achteraan en de dakspoiler krijgen een glanzend zwarte afwerking, in het interieur zien we accenten in koolstofvezellook, blauwe stiksels en een nieuw stuur met sportknop.

Ford Fiesta ST Edition 2020 prijs belgië

De belangrijkste feature van deze Fiesta ST Edition zit ‘m in het chassis. Dat krijgt niet alleen nieuwe 18-duimsvelgen, die het onafgeveerd gewicht met twee kilogram elk verminderen, maar vooral een aangepaste ophanging met waarmee je de dempers zelf kunt aanpassen. Vooraan komt de Fiesta ST 15 millimeter lager te liggen, achteraan 10 millimeter.

Ford Fiesta ST Edition 2020 prijs belgië

Blijven ongewijzigd van de partij: het Quaife-sperdifferentieel tussen de voorwielen uit het Performance Pack, en de 1,5 liter grote Ecoboost-driepitter van 200 pk. In totaal worden er van deze Ford Fiesta ST Edition dus maar 500 exemplaren gebouwd, waarvan 300 voorbestemd zijn voor het Verenigd Koninkrijk. De overige 200 worden verdeeld over de belangrijkste markten, en daar hoort ons land gelukkig ook bij. Prijzen volgen later.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws