Officieel: GMC Hummer is terug als elektrische kolos

De Hummers zijn een aantal jaren geleden uit de showrooms verdwenen vanwege de fiscaal onvriendelijke opbouw van de wagen. Vandaag zijn ze er terug, met een elektromotor die voor de aandrijving zorgt.

Het oogt wat vreemd: een Hummer met een CO2-uitstoot van 0 g/km. Toch zet GMC een elektrische Hummer op de markt die visueel aanleunt bij de Hummers die uit het straatbeeld verdwenen zijn.

dikke banden

Grote concurrent voor de GMC Hummer lijkt de Tesla Cybertruck te gaan worden. De GMC Hummer is dan wel wat meer afgerond, kolossaal blijft hij wel. De velgen op de foto's bijvoorbeeld, zijn omvat door 35 inch Goodyear Wrangler All Territory MT banden, de naam alleen al. Daarmee duw je de Hummer moeiteloos over 46 cm hoge obstakels en waad je door 60 cm diepe plassen zonder natte voeten. Wie wat meer wil, kan ook 37 inch groot rubber laten monteren. Voor de ophanging maakt de Hummer gebruik van luchtvering. Cadillacs Supercruise zorgt er dan weer voor dat je Hummer autonoom kan rijden.

GMC Hummer EV (2020)

Ook binnenin krijg je megalomane dingen te zien. Een 12,3 inch scherm voor de digitale instrumentencluster wordt geflankeerd door een 13,4 inch infotainmentscherm. De wagen is verder voorzien van 18 camera's, waarvan er zelf een paar onder de auto hangen om mogelijke obstakels te laten zien.

GMC Hummer EV (2020)

1K power

De motor dan, eigenlijk 3 motoren. De combinatie van elektromotoren komt tot een vermogen van liefst 1.014 pk en 15.592 Nm. 0-100 doe je daarmee in zowat 3 seconden. Laat dat even inwerken. Het Ultium batterijpack geeft je een rijbereik van 565 kilometer. Opladen kan aan de lader tot wel 350 kW, daarmee haal je een radius op van 161 kilometer in slechts 10 minuten.

GMC Hummer EV (2020)

GMC Hummer zou 67.500 euro vragen voor de basis-Hummer EV met twee elektromotoren, al kan je die pas kopen vanaf 2024. Met 634 pk en een range van 400 km ben je dan goed voorzien. Hogerop komt de EV2X, met een radius van 480 km voor hetzelfde vermogen. De Hummer met drie elektromotoren krijgt 800 pk en kan je vanaf 2022 kopen. Hij zal zowat 82.000 euro kosten. De vovenvermelde topversie me 1.014 moet nog dit jaar bij de dealers staan, voor 95.000 euro. De GMC Hummer komt niet naar België, al zal er wel ergens een bedrijf zijn dat wat US nevenimport doet tegen de juiste prijs.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws