Officieel: Volkswagen Golf TGI sluipt binnen via achterdeur (2020)

Volkswagen Golf TGI 2020 CNG

Veel ruchtbaarheid heeft Volkswagen er niet aan gegeven, maar Wolfsburg voegt opnieuw een CNG-versie toe aan het Golf-gamma. De nieuwe Golf TGI brengt je op aardgas 400 kilometer ver.

De Volkswagen-groep is een van de weinige merken op de markt die nog blijft vasthouden aan aardgas of CNG. In ons land blijft het aantal auto’s dat op CNG rijdt beperkt. Dat percentage zal wellicht nog verder afnemen wanneer de Vlaamse regering de fiscale gunstmaatregelen voor auto’s op aardgas eind dit jaar afschaft.

Dat neemt niet weg dat Volkswagen nog steeds gelooft in het CNG-verhaal. Met de nieuwe Golf TGI bijvoorbeeld, die een 1.5 TSI van 130 pk gebruikt. Hij haalt zijn aardgas uit drie tanks, die in totaal een capaciteit hebben van 17,3 kilogram. Een benzinetank van 9 liter dient als reservetank, nadat je CNG hebt getankt of wanneer je je gasvoorraad hebt opgereden.

400 kilometer CNG-rijbereik

Volgens de WLTP-cyclus moet de Golf TGI op aardgas alleen 400 kilometer ver geraken. Diezelfde cyclus meet een gemiddeld verbruik van 4,1 kg/100 km en een CO2-uitstoot van 111 g/km. Voor onze markt zijn er voorlopig nog geen prijzen bekend.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws