Nieuwste McLaren hypercar gaat "Artura" heten

McLaren heeft de naam van haar nieuwste hypercar bekend gemaakt: Artura wordt het. En nee, dat is geen ode aan Will Tura. Ook niet aan diens broer.

Het had gekunnen, want Will Tura heet in het echte leven gewoon Arthur. En dan zou Artura een mooie samentrekking zijn, maar dat wordt 'ie dus niet.

Waar de naam dan wel vandaan komt, daar hebben we het gissen naar. Wel weten we dat hij voorzien zal zijn van een twin-turbo V6 benzinemotor. Maar die zorgt niet op zichzelf voor het vermogen, hij krijgt bijstand van een elektromotor zodat ze hand in hand de voordelen van de grotere V8-motoren kunnen evenaren.

Opvallend is dat de Artura ook zuiver op elektriciteit kan rijden, en dan op een radius die je het dagdagelijks gebruik moet toelaten. Met je elektrische hypercar naar de bakker? Moet kunnen. Veel blitser dan de elektrische rollator van je overbuurman, dat alvast.

Tegen het midden van 2021 zal McLaren het doek van de Artura halen, tegen dan zullen er ook meer gegevens beschikbaar zijn over architectuur en aandrijving.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws