Ford Mustang Mach-E GT krijgt al krachtigere Performance-versie

Ford Mustang Mach-E GT

We hebben er nog geen meter mee gereden maar de Ford Mustang Mach-E krijgt al een straffere variant van de al krachtigere versie. Baas boven baas?

Ford maakt van de Mustang Mach-E een Performance-SUV. Dat doen ze al van bij de lancering. Al is het eenvoudiger om wat schuiven open te trekken en een grotere accu te steken op een elektrische wagen dan om het motorvermogen van een wagen op fossiele brandstof op te krikken.

tikkie sneller

Een grotere accu komt er niet, wel speelt de performance-afdeling van Ford met de balans tussen koppel en actieradius. De Ford Mach-E GT Performance haalt de 0-100 km/u in 3,6 seconden. Ter vergelijking: de Mustang Shelby GT500 doet het in 3,3 seconden. Met 480 pk blijven de paarden ongewijzigd, het koppel stijgt wel van 814 naar 860 Nm. De pk's waren overigens al gestegen, want Ford maakte eerder bekend dat de Mustang Mach-E GT meer vermogen had dan voorzien.

De Performance Edition behoudt dus hetzelfde vermogen en dezelfde batterij. De radius zakt naar 378 kilometer, waar de normale GT 402 kilometer laat noteren. De Performance Edition krijgt wel een licht gewijzigd uiterlijk vanwege de 19 inch grote rode Brembo remklauwen. Die zitten achter de Ebony Black afgewerkte 20 inch velgen. Ook de grille, of wat daarvan overbljft op deze elektrische rakker, is in Carbonized Grey uitgevoerd.

Binnenin krijg je zetels van Ford Performance met een ActiveX-afwerking en reflecterende accenten. Ook vind je een aluminium opzetstuk terug op het dashboard.

Op prijzen van deze Mustang Mach-E GT en zijn Performance Edition is het nog even wachten. De GT komt pas eind 2021 naar Europa.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws