Hyundai Tucson Plug-in Hybrid komt in 2021

Benzines, mild hybrid, een gewone hybride en dan deze plug-in hybride. Dat is de menukaart wat de nieuwe Tucson betreft. Van die plug-in waren nog geen volledige specificaties bekend maar daar brengt Hyundai nu verandering in.

Goed, een aantal dingen wist je al. Zo krijgt de Hyundai Tucson Plug-In Hybrid een vermogen van 265 pk. Hij krijgt ook een kleiner kofferruim dan zijn broertjes, met 558 liter en 1.737 liter met neergeklapte achterbank.

50 kilometer ver Maar dat is niet alles. De Tucson Plug-in Hybrid krijgt de turbogeblazen 1.6 T-GDi Smartstream motor onder de motorkap, begeleid door een 67 kW sterke elektromotor. Beiden samen zorgen voor een koppel van 350 Nm. Voor de energie legt de elektromotor een kabeltje naar een 13,8 kWh accupakket. Dat voorziet de elektromotor van 50 kilometer puur elektrische stroom. Slimme rekenaars weten al dat je de wagen in een goeie twee uur vollaadt met een 7,2 kW boordlader. De kracht van de elektromotor en benzinemotor wordt ook over de vier wielen verdeeld, dat komt dan weer het rijgedrag ten goede.

De Hyundai Tucson Plug-in Hybrid krijgt de beschikking over een zestrapsautomaat. Hij heeft ook een Terrain-Mode, waarbij de kracht optimaal verdeeld wordt. Een adaptief onderstel, Hyundai Electronically Controlled Suspension (ECS), is optioneel beschikbaar.

De prijs van de Hyundai Tucson Plug-in Hybrid is voorlopig nog niet bekend. De gewone Tucson begint op 29.349 euro, de Tucson Hybrid heeft een vanaf-prijs van 35.099 euro.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws