Lotus in het nieuw: Afscheid van Elise, Evora en Exige

Met de komst van een nieuw Lotus-model neemt Lotus meteen ook afscheid van de huidige line-up. Dat is een scherpe beslissing, met stevige gevolgen.

Een grote ommezwaai bij het Britse merk, want nu Type 131 is aangekondigd maakt het bedrijf ook bekend grote kuis te doen in de bestaande modellen. Zo gaan de drie reguliere modellen - Elise, Exige en Evora - hun laatste bouwjaar in.

Elise

De Elise was zo goed als tekenend voor de wederopstanding van Lotus in 1995. Hij was de aanzet voor een aantal lichtgewicht sportwagens van Britse en bij uitbreiding zelfs Europese makelij. Hij maakte destijds al gebruik van een ingenieus systeem met aluminium en high-tech composietmateriaal.

Exige

Vijf jaar later debuteerde de Exige, in 2000. Je kan hem zien als de gesloten versie van de Elise, al is hij zelfs eerder de straatversie van een racewagen. De Exige combineerde de trackspecialiteiten die je van een Lotus verwacht met de bruikbaarheid op de openbare weg.

Evora

Nog een aantal jaren later had Lotus de Evora in de showroom staan. De supersportscars werden aangeboord door deze coupé, die meer op de bestuurder gefocust was. Dat hij succesvol was, bewees een podiumplaats in Le Mans en winst in verschillende GT-races.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws