In je zak: Microlino Micro EV doet Isetta herleven

De Zwitserse bromfietsenbouwer Microlino heeft zijn zinnen gezet op de productie van een kek karretje dat wel heel fel refereert naar de Isetta van een paar decennia geleden.

Je kent 'm nog wel, de Isetta. Het was de wagen die destijds het stuur in de deur gemonteerd kreeg, waarna de deur naar voren open draaide. Klein maar fijn en altijd tot de verbeelding sprekend.

Nu heeft Microlino de versie voor 2021 klaar. Het prototype is productierijp en zou van de band beginnen lopen in het najaar van dit jaar. Op de foto's krijg je nog 'prototype 2.0' te zien, die een buizenframe heeft ingeruild voor eentje van geperst staal. Stijver en veiliger, maar niet zwaarder.

In juni zal het bedrijf de homologatieprocedeure afwerken om vervolgens in september met de productie te beginnen. Voor wie er eentje wil kopen, geven we even de richtprijzen mee. Mircrolino vraagt 12.000 euro voor het elektrische voertuig met een radius van ongeveer 200 kilometer. Genoeg om naar de bakker te rijden zonder nat te worden.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 6 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Martens 16:29
afbeelding van Martens

Ik wil er zo snel mogelijk één bestellen (12000,- €...hoe/waar?

JL 17:10
afbeelding van JL

Hier kan je reserveren: https://microlino-car.com/en/microlino

Op zich heeft een doorsnee pendelaar niet meer nodig. Plaats voor 1 à 2 en een minimum aan bagage. En in de spits ligt de snelheid toch lager dan 90km/u.

Martens 08:56
afbeelding van Martens

Beste JL,
Ik mag er toch wel mee (effe) op de snelweg hé ?
Grts .

MARTENS 09:54
afbeelding van MARTENS

Als ik het goed heb begrepen. Ik mag er toch mee op de snelweg hé ?

Adriaan 09:53
afbeelding van Adriaan

Minimum snelheid op belgische autosnelwegen is 70/uur, ik zou het niet aanraden, want levensgevaarlijk vandaag den dag, maar het kan...

Steven 12:17
afbeelding van Steven

De vraag is: moet je dat willen?

Maar nu Smart het ook al opgeeft nog écht compacte wagens uit te brengen kan dit wel een dingetje zijn. Ik beeld me in dat je deze (net zoals een originele Smart) overdwars in een parkeerplek kan duwen. In de Stad toch wel een voordeel.

Maar 12000€?! Een beetje motoscooter kost al 12000€ en daar heb je toch echt wel minder plaatwerk voor nodig (ik spreek hier over de Yamaha T-Maxxen en de Kymco AK550's van de wereld).

Mooi idee wel!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws