Ford investeert fors in Keulen, enkel nog EV's vanaf 2030

Ford maakte vandaag bekend dat ze de portefeuille opentrekken om de fabrieken in Keulen klaar te maken voor EV-productie. Binnen een kleine tien jaar wil het merk enkel nog EV's in hun gamma hebben...

... In Europa, bedoelen ze dan. De Amerikaan naar de EV trekken is nog een grotere uitdaging dan de Europeaan naar de EV brengen. In Amerika zullen de normen tegen 2030 nog niet zo streng als in Europa.

Tegen 2030 moet het gamma personenwagens dus volledig elektrisch zijn, vanaf 2026 wil Ford dat alle wagens minstens emissievrij rijden, als plug-in hybride dan. Ook de bedrijfsvoertuigen ondergaan zulk een evolutie, om tegen 2030 full electric en plug-in hybrid te zijn. Daarvoor rekenen ze niet alleen op hun eigen kunnen maar ook op de alliantie met Volkswagen en op de joint venture Ford Otosan uit Turkije.

Om dat voornemen in de verf te zetten zal Ford 1 miljard dollar investeren in een nieuw productiecentrum voor elektrische voertuigen in Keulen. Daar zal dan de eerste Europese Battery Electric Vehicle (BEV) gebouwd worden. Dat zal gebeuren vanaf 2023.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws