Seat lanceert "elektrische Ibiza" in 2025

Seat Urban EV Ibiza elektrisch 2025

Seat zal in 2025 een elektrische stadswagen lanceren die rond de 20.000 euro moet gaan kosten. Volgens het Spaanse merk zal die "elektrische Ibiza" zorgen voor een revolutie binnen het merk. Door de elektrische auto betaalbaar te maken voor de massa.

Meteen een scheut extra info; Seat spreekt niet openlijk over een "elektrische Ibiza". Wel spreekt het Spaanse merk over een elektrische stadswagen met een prijskaartje rond de 20 à 25.000 euro die in 2025 ten tonele zou rijden. Op dat punt is de huidige Ibiza echter 8 jaar oud, waardoor het niet ondenkbaar is dat diens opvolger deze elektrische knaap zal worden. Al speculeren we daar dan een stukje.

Half miljoen

Oké, terug naar wat we wel weten. Wel, Seat heeft alvast een schets gedeeld van de auto en laat weten dat de plannen klaar liggen om het project in goede banen te leiden. Een belangrijk toekomstperspectief voor Spanje trouwens, want Seat laat in één klap weten dat de auto zal gebouwd worden in Martorell waar momenteel ook de Leon van de band rolt. Het Spaanse merk gaat er zelfs prat op dat het vanaf 2025 jaarlijks meer dan 500.000 exemplaren van deze nieuwe elektrische auto wil gaan bouwen. Een geruststelling voor de Spaanse arbeiders, zonder twijfel.

Met een prijs van 20 à 25.000 euro opent Seat binnen vier jaar openlijk de aanval op de Renault Zoe, Opel Corsa-e, Peugeot e-208 en co. De vraag is echter of Seat de boot niet mist door nóg vier jaar te wachten met het lanceren van een compacte elektrische auto. Momenteel kan je evenwel bij het Spaanse merk terecht voor de hypercompate elektrische Mii Electric en binnenkort voor de Cupra el-Born, het Spaanse broertje van de Volkswagen ID.3.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
andre123 09:33
afbeelding van andre123

de electrische auto betaalbaar maken voor de massa?
en waarom moet dat nogmaals 4 jaar duren?
DUUR SPEELGOED HEBBEN WE AL GENOEG.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws