Officieel: Cadillac Lyriq is elektrische luxe-SUV (2021)

Cadillac Lyriq 2022

Ook Cadillac ontspringt de elektrische dans niet en lanceert de Lyriq, een elektrische luxesloep die zijn genen deelt met de recent voorgestelde GMC Hummer. Onderhuids huist een accu van 100 kWh en een elektrische aandrijflijn van 340 pk.

Vorig jaar nog een conceptauto, vandaag een productiemodel, deze Lyriq. Zo snel gaat het plots bij Cadillac op elektrovlak. Al is dat geen dag te vroeg, want het Amerikaanse merk heeft vorig jaar al aangekondigd dat het tegen 2030 enkel nog maar elektrische auto's wil verkopen. Voor de komst van deze Lyriq stond de teller van EV's bij Cadillac op... nul.

2.6 ton, alsjeblieft!

Daar komt met deze Lyriq nu dus verandering in. En net zoals veel andere klassieke automerken die de overstap maken naar EV is het eerste productiemodel een potige luxesloep geworden. In het geval van deze Lyriq kan je dat letterlijk nemen. Want met een lengte van 5 meter en een gewicht van net geen 2.6 ton is dit een mastodont om U tegen te zeggen. Extra onderstreept door de uitgesproken styling van deze Lyriq. Indrukwekkend is het woord dat het design nog het best weet te omschrijven.

Cadillac Lyriq 2022

Idem voor het interieur, waar een 33-duims gebogen led-display de aandachtstrekker is. De gebruikte materialen zien er luxueus uit en de algemene indruk is er eentje van minimalistisch comfort. Qua snufjes schuift Cadillac haar Super Cruise naar voren, de Auto Pilot van Cadillac zeg maar.

Richting de 500

Onder de riante dimensies staat het Ultium platform van General Motors. Dat platform wordt onder andere ook gebruikt voor de nieuwe elektrische GMC Hummer. De Lyriq beschikt alvast over een accu van 100 kWh en een elektromotor van 340 pk (440 Nm). Vierwielaandrijving zal trouwens ook beschikbaar zijn (via een extra elektromotor). Hoewel nog geen officiële rating stelt Cadillac dat deze Lyriq minstens 300 mijl ver moet geraken op één acculading. Omgerekend gaat het dan over 483 km.

Cadillac Lyriq 2022

Eind dit jaar gaat deze Lyriq de verkoop in, begin 2022 start Cadillac met de eerste leveringen. Hoewel Cadillac niet meer actief is in België is het Amerikaanse merk nog wel actief in geselecteerde Europese landen - zoals Duitsland. Waardoor je deze Lyriq best wel eens kan gaan spotten met een internationale nummerplaat. Prijzen? De Lyriq draagt een vanafprijs van 59.990 dollar in de VS... ofwel net geen 50.000 euro.

Cadillac Lyriq 2022
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws