Holy sh*t: Lamborghini kondigt revival Countach aan! EV-model in de maak?

Lamborghini Countach teaser 2021

Lamborghini heeft zopas via verschillende kanalen te kennen gegeven dat de mythische Countach een revival krijgt. Via een 20 seconden durende video en een teaserfoto wordt de terugkomst duidelijk gemaakt. Met de quote: " De toekomst is onze nalatenschap" kan er wel eens gehint worden naar de eerste elektrische Lambo in serieproductie

Het posterkind van de jaren 80, de Lamborghini Countach, krijgt een opvolger. Jep, we durven wedden dat je die niet aan zag komen. Wij ook niet trouwens, want uit het niets gooit Lamborghini een teaservideo naar ons hoofd met daarin de duidelijke woorden: "Het icoon komt terug" en "de nieuwe Lamborghini Countach komt er aan". Kijk, dat is klare taal.

To EV or not to EV

Hamvraag blijft natuurlijk welke vorm de nieuwe Countach aan zal nemen. Afgaande op de teaserfoto waarop de Countach onder doek staat is duidelijk een extreme wigvorm te zien. Niet toevallig. Want die wigvorm - bedacht door Marcello Gandini bij Bertone - zorgde er in de jaren 70 voor dat de klassieke Countach er gigantisch futuristisch uit zag. We kunnen dus aannemen dat de nieuwe duidelijke designknipogen naar de originele versie zal hebben.

Believers gaan zelfs nog een stap verder en pretenderen dat Lamborghini de befaamde Countach-naam gebruikt om haar eerste volledige elektrische supercar te lanceren. Door te teren op de naam en een retrofuturistische styling zou Lamborghini zo zelfs de grootste petrolheads kunnen overtuigen. Aan de andere kant van het spectrum staan mensen die er van uit gaan dat dit gewoon een soort van "laatste oplage" van de Aventador wordt met een aangepast koetswerk. Onze interesse is alvast gewekt!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws