Honda Civic Si is ode aan manuele versnellingsbak (2021)

Honda Civic Si 2021

Honda lanceert in de VS een sportievere variant van de pas gelanceerde Civic. Die Civic Si zet zich niet zozeer in de spotlight door zijn vermogen (200 pk), wel door de exclusieve aanwezigheid van een handbak. In het land waar automaat koning is...

Kennen we in onze contreien de termen GTI, R, S en RS voor sportievere varianten van reguliere productiewagens, dan hebben ze in de US of A nog wat extra afkortingen om in de mix te werpen. Volkswagen levert er namelijk sinds jaar en dag de Jetta GLI en Honda heeft onder de Civic Type R nog de Civic Si staan. Die Sport Injected kreeg vandaag zijn nieuwe generatie.

Procentpunten

Op het eerste gezicht een nieuwtje in mineur. Want de nieuwe generatie Civic Si boet vermogen in tegenover zijn voorganger. Zo is de 1.5-liter viercilinder turbobenzine voortaan 200 pk in plaats van 205 pk sterk en blijft het koppel van 260 Nm identiek. Toch zeggen de Japanse ingenieurs dat ze hard gewerkt hebben aan het motorblok. Zo krijg je de volle pot koppel voortaan aan 1.800 tpm - 300 toeren eerder - en beschik je de laatste 500 toeren voor de rode zone (6.500 tpm) nog over meer vermogen dan voordien. Dit werd onder meer bereikt door een uitlaatlijn die 27 procent beter vloeit en aanpassingen in de software.

Honda Civic Si 2021

Zoals eerder gezegd is de Civic Si enkel te verkrijgen met een manuele zesbak. Die laat zich voortaan 10% sneller gooien en hangt vast aan een vliegwiel dat 26% lichter is. Hebben we al gezegd dat de ingenieurs bij Honda kicken op procentpunten? Hoewel 200 pk geen onoverkomelijk vermogen is, krijgt de Si standaard een sper tussen de voorwielen. Op dit moment zijn er geen plannen om een Si te lanceren in Europa. Of wat had je gedacht?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws