Officieel: Mercedes C 300 e is plug-in met indrukwekkende range (2021)

Mercedes C 300 e plug-in prijs 2021

Mercedes brengt ook van haar nieuwe generatie C-Klasse een plug-inhybride op de markt. Die gaat nog steeds door het leven als C 300 e maar pronkt in zijn tweede iteratie met een forse accu van 25.4 kWh waardoor je theoretisch 100 km ver geraakt puur op elektrokracht. Wrijf al maar in je handjes, zakelijke rijder.

De komende jaren zal het steeds minder interessant worden om een bedrijfswagen aan te schaffen zonder een stekker aan boord. Automerken gaan er echter prat op dat niet iedereen klaar is voor een compleet elektrische toekomst. Waardoor ook plug-inhybrides nog enkele jaren deel zullen uitmaken van ons wagenpark. Mercedes doet haar duit in het zakje met een nieuwe generatie van de C-Klasse plug-in.

100 km (elektrische) range

Net zoals voordien zal het merk met de ster op termijn 2 varianten aanbieden: een plug-in met benzinemotor en een plug-in met dieselmotor. Starten doet Mercedes met de benzinevariant, de C 300 e. Die koppelt een 2-liter viercilinder turbobenzine van 204 pk aan een elektromotor van 129 pk. Daardoor komt het systeemvermogen op 313 pk en 550 Nm koppel te liggen. De prestaties zijn er dan ook naar, want met een sprint naar de honderd van zo'n 6 seconden is de plug-inhybride zat snel.

Mercedes C 300 e plug-in prijs 2021

Deed zijn voorganger het nog met een accu van 13.5 kWh, dan groeit die in deze generatie tot een riante 25.4 kWh. Het gevolg? Volgens de WLTP-test geraak je zo maar even 100 kilometer ver met deze C-Klasse puur op elektrokracht. Dat het elektrisch verbruik van 25.4 kWh/100 km daarmee stevig hoger ligt dan bij een volledig elektrische auto, is dan weer een spijtig nadeel die alle plug-inhybrides treft.

Volledige koffer

Klop je bij Mercedes aan voor een C 300 e, dan zal je zoals voordien kunnen kiezen uit twee carrosserievormen. Het gaat dan over de C Berline en C Break. Leuk om weten is dat de nieuwe C-Klasse plug-in enkele handige technische wijzigingen doorliep. Zo zit de laadklep tegenwoordig op de flank (en niet meer op de bips) en werd de accu - hoewel groter - beter weggewerkt. Daardoor zit er geen vervelende verhoging meer in de koffer en moet je geen bagageruimte meer inleveren.

Mercedes C 300 e plug-in prijs 2021

De nieuwe C 300 e start aan 55.055 euro voor de Berline, de Break heeft een vanafprijs van 56.507 euro. Snel even langs de vlootbeheerder van je bedrijf passeren?

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Matti_C300e 09:07
afbeelding van Matti_C300e

Ik bezit nu 103 dagen de mercedes C300e break. De eerste 20 dagen was ik best tevreden. Sindsdien is het rijplezier best wel afgenomen. Wel, rijden is misschien het verkeerde woord, want deze staat al 45 dagen in de garage zonder dat ze de problemen vinden. Motorproblemen, foutmeldingen,... Deze aankoop begint zeer slecht aan te voelen, en dit na 2200km. Ik had beter verwacht van Mercedes.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws