Elektrisch en Belgisch: Audi Q8 e-tron zal in Vorst gebouwd worden

Audi e-tron 2021

Tijdens een bezoekje aan de Audi-fabriek in Vorst heeft de CEO zich uitgelaten over de toekomst van de vestiging. Hij kondigde daarbij aan dat Audi Brussels de productie van de Q8 e-tron toegewezen zal krijgen, een forse elektrische SUV die voor 2026 op de planning staat.

Audi Brussels heeft zijn 8 miljoenste auto geproduceerd en dat moet gevierd worden. Daarom trok de CEO van het merk, Markus Düssman, richting vorst met een blijde boodschap in zijn broekzak: vanaf 2026 zal de Belgische vestiging verantwoordelijk zijn voor de productie van de Q8 e-tron. Die elektrische SUV lost in 2026 de huidige e-tron af en zou naar verluidt nog een slagje groter worden. Want inderdaad, bij het zien van de e-tron vroegen wij ons ook meteen af of het allemaal niet wat groter kon…

Geen toeval

Audi Brussels is trouwens niet aan zijn proefstuk toe wanneer het aankomt op de productie van elektrische auto’s. Het merk investeerde zo’n 600 miljoen euro in de fabriek om ze voor te bereiden op de productie van de e-tron en de e-tron Sportback, twee zuiver elektrische SUV’s die momenteel op Belgische bodem gebouwd worden. De productie van die modellen zou alles tezamen CO2-neutraal uitdraaien.

De productiestart van de Q8 e-tron komt trouwens niet ongelegen, want 2026 is ook het jaar waarin alle nieuwe Audi-modellen elektrisch moeten worden. Voorlopig was echter nog geen van die toekomstige modellen toegewezen aan de vestiging in Vorst, en het was al geweten dat de huidige e-tron in dat jaar het leven ging laten. Dat Audi Brussels dus verantwoordelijk wordt voor de Q8 e-tron verzekert de fabriek ook meteen van zijn voortbestaan onder de Audi-vlag.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws