Continental GT Mulliner Blackline is Bentley zonder chroom

Bentley Continental GT Mulliner Blackline 2021

Zowat iedereen ziet zijn auto tegenwoordig liever met wat zwarte accenten. Dat merken ze zelfs bij Bentley, waar hun klantenbestand steeds vaker vraagt om het aristocratische chroom achterwege te laten. Onder het motto “klant is koning” presenteren ze dan maar deze Continental GT Mulliner Blackline.

Er was een tijd waarin een Bentley niets was zonder zijn chroom. Aan die tijd kwam echter een einde wanneer Bentley in 2003 zijn eerste Continental GT op de markt bracht en het daarmee verbonden klantenbestand in huis haalde. Want waarom zou een profvoetballer fineerhout, geperforeerd leer en chroom kiezen als hij elders koolstofvezel, alcantara en satijnzwart kan krijgen.

Beluga Black

Daarom biedt Mulliner, Bentley’s personalisatieafdeling zeg maar, sinds kort een Blackline-optie aan op de Continental GT en GT Convertible. Dit pakket hult zowat alle chroomaccenten in satijnzwart, van de uitlaten tot het enorme grille. Ook de 22-inchvelgen krijgen voor de gelegenheid een zwarte laklaag en de spiegelkapjes, die anders in zilver gehuld worden, zitten nu in het Beluga Black. Alles om je duistere kantje tevreden te stellen.

Bentley Continental GT Mulliner Blackline 2021

Volgens Bentley kiest 38% van de Continental-kopers voor de Blackline-optie sinds die in het Mulliner-gamma staat. Ze zijn trouwens niet de enigen die toegeven aan de verduisteringstrend: ook concurrent Rolls Royce kondigde onlangs — met enige tegenzin — een Black Badge-versie van de Ghost aan.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws