Renault Kadjar-opvolger krijgt nieuwe naam: Austral

Renault Astral teaser 2021

Binnenkort is het einde verhaal voor de Renault Kadjar. In aanloop naar een waardige vervanger heeft Renault nu alvast de naam van zijn nieuwe SUV bekend gemaakt: die gaat Austral heten.

Wees gerust: de Renault Austral wordt geen model voorbehouden voor de Australische markt. In de plaats daarvan geeft Renault deze naam aan zijn opvolger van de Kadjar, een populaire SUV die inmiddels sinds 2015 over heel Europa verkocht wordt. Ook de Austral komt dus naar ons halfrond.

Zuiderse exoot

De naam heeft echter wel wat te maken met het zuidelijke halfrond. Volgens Renault moet “Austral” je namelijk zin geven om te gaan reizen — indien de coronapandemie dat nog niet genoeg deed. De naam werd afgeleid van het Latijnse woord “australis”, wat in heel wat Europese talen verwijst naar alles wat met het zuiden te maken heeft. De naam wordt in het lang en het breed over de achterkant van het nieuwe model uitgesmeerd — zoals de mode het anno 2021 voorschrijft.

Behalve een detailshot van de naam hebben we momenteel nog niet veel informatie over de Austral. We weten wel al dat het model opnieuw heel wat technologie zal delen met de populaire Qashqai van concerngenoot Nissan. Renault laat ook weten dat de Austral 4,51 meter lang wordt, op een paar centimeter na even lang als de Kadjar dus. De nieuwe SUV wordt in de lente van 2022 voorgesteld.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Knotwilg 22:44
afbeelding van Knotwilg

Wordt dit model ook gecommercialiseerd in, euhm,... Australië?

Joram 10:23
afbeelding van Joram

Blijkbaar wel, als we Australische media mogen geloven... We zijn al benieuwd naar de Australian Car of the Year 2022-verkiezing...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws