Officieel: Fiat Scudo is oude bekende besteller (2021)

Fiat E-Scudo 2021

Fiat haalt de Scudo-naam vanonder het stof en kleeft die op zijn nieuwe middelgrote bestelwagen. De auto deelt zijn platform en carrosserie grotendeels met zijn Stellantis-neven en krijgt dus de bekende aandrijflijnen mee — waaronder ook eentje op elektriciteit.

Peugeot heeft de Expert, Citroën de Jumpy, Opel de Vivaro en zelfs Toyota de ProAce, maar op een Fiat-afgeleide was het nog even wachten. Tot nu, want de Italianen kleven ook hun eigen neusje en merklogo’s op het bekende busje. En daarvoor blazen ze een oude naam nieuw leven in: de bestelwagen gaat Scudo heten.

Dieselen of opladen

Scudo of E-Scudo, voor de volledigheid, want ook deze Stellantis-bus rolt als elektrische versie van de band. Die krijgt een elektromotor bij de vooras met 136 pk en biedt de keuze uit twee accupakketten: eentje van 50 kWh en eentje met 75 kWh. De grootste batterij is goed voor een rijbereik van 330 WLTP-kilometers en laat zich aan een 100 kW-snellader naar 80% bijladen in 45 minuten. Laat je de “E-“ weg, dan vind je in het vooronder een dieselmotor van ofwel 1.5 ofwel 2.0 liter groot met vermogens van 102 tot 177 pk.

Fiat E-Scudo 2021 interieur

Ook op vlak van uitrusting staat de Scudo op punt met een aantal functies die we eerder met personenwagens zouden associëren. Zo kan je de bestelwagen configureren met een rijstrookassistent en verkeersbordherkenning maar ook met een 180°-camera en een head-updisplay.

Van Scudo tot Ulysse

Net als zijn neven kan je de Scudo in verschillende lengtes, met een dubbele cabine of zelfs als personenbus krijgen. Zo varieert de lengte van 4,61 tot 5,31 meter, de laadruimte van 4,6 tot 6,1 kubieke meter en het aantal inzittenden van 2 tot 9. Al kunnen gegadigden voor een negenpersoons Fiat ook wachten tot de komst van de Ulysse, want die wordt binnenkort onthuld als een meer luxueuze shuttleversie van de Scudo.

Fiat E-Scudo 2021 achterkant

De Fiat Scudo komt begin 2022 in de showrooms te staan en krijgt iets later gezelschap van de chiquere Ulysse. De exacte prijzen zijn momenteel nog niet gekend.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws