Droom mee: Rolls-Royce laat Boat Tail nummer twee van drie zien (2022)

Rolls Royce Boat Tail Pearl 2022

Een Rolls-Royce is op zich al onbereikbaar genoeg, maar alles heeft zijn overtreffende trap nodig. Bij de Britten komt die in de vorm van de Boat Tail, een op maat gemaakt model met de karakteristieken van een luxejacht. Slechts drie worden er ooit gemaakt, en dit is nummertje twee.

Een jaartje geleden zette Rolls-Royce de welgestelde wereld op zijn kop met de onthulling van zijn allereerste exemplaar van de Boat Tail. Die auto was volledig met de hand gebouwd — of coachbuilt, zoals dat met een oud woord heet — op maat van zijn klant. Daarvoor moest die klant echter wel overeen komen met nog twee anderen, want het algehele design ging Rolls-Royce drie keer uitbrengen met dan wel persoonlijke toetsen per koper. Voor dat laatste greep deze gefortuneerde opdrachtgever terug naar zijn collectie pareltjes — letterlijk.

Streling voor het oog

Op de exclusieve Concorso d’Eleganza op de domeinen van de Villa d’Este in Italië heeft Rolls-Royce namelijk het doek getrokken van zijn tweede van drie Boat Tails. Die kreeg voor de gelegenheid de meest complexe laklaag mee die de constructeur naar eigen zeggen ooit over een koetswerk gedrapeerd heeft. De kleur is geïnspireerd op de vier favoriete parelschelpen uit de verzameling van zijn eigenaar, die anoniem wil blijven maar wel laat weten af te stammen uit een familie van parelhandelaars. De lak bestaat dan ook uit oestertinten met een zachtroze kantje, en werd verrijkt met bronzen metallicvlokken. De motorkap steekt in een iets donkerdere cognac-kleur, en de vlinderkleppen achterop zijn zoals gewoonlijk gehuld in walnootfineer en afgewerkt met strookjes roségoud.

Rolls Royce Boat Tail Pearl 2022

Meer van datzelfde binnenin, waar cognackleurig leer wordt gecontrasteerd met zachtroze metaal en — hoe kan het ook anders — accenten in mother-of-pearl uit de eigen collectie van de opdrachtgever. Het resultaat is natuurlijk een complete streling voor het oog, en we laten het geschreven woord dan ook graag even achterwege om de beelden voor zich te laten spreken. Droom hieronder dus gerust even weg bij een uitgebreide fotogallerij over de tweede Rolls-Royce Boat Tail.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws