Officieel: Jaguar F-Type 75 is het einde van de V8... en V6... en viercilinder (2022)

Jaguar F-Type 75

Jaguar plant nog één productiejaar van haar heerlijke F-Type voor het zich klaar zal stomen om volledig elektrisch te gaan in 2025. Het einde van de iconische V8 met supercharger is in zicht, dames en heren. Want de F-Type 75 is de laatste Der Mohikanen.

Aan alle mooie liedjes komt een einde, ook aan dat van gorgelende V8'en. Jaguar wil per 2025 een 100% elektrisch automerk zijn en daarbij is er - uiteraard - geen plaats meer voor de huidige F-Type sportwagen. Nog één jaartje zal Jaguar de F-Type gaan produceren. Waardoor het een kwestie van nu of nooit is, als je een brok Britse emotie op je oprit wil parkeren.

Type 75

Speciaal voor het laatste productiejaar introduceert Jaguar de F-Type 75 en F-Type R 75, twee speciale edities die uit mogen pakken met de iconische 5-liter V8 met supercharger. Goed voor respectievelijk 450 dan wel 575 pk. Visueel houdt Jaguar deze laatste editie opvallend bescheiden. Een subtiele 75-badge op de flank, optionele unieke grijs-groene lakkleur en 20-duims velgen in 4 verschillende designs. Daarmee is de kous af.

Jaguar F-Type 75

Straffer nog, ga je de komende maanden voor een F-Type met 300 pk sterke viercilinder, dan krijg je ook die specifieke 20-duimers om uit te kiezen. De 75-badge op de flank laat Jaguar wel achterwegen. Nog een verschil; de F-Type (R) 75 krijgt aangepaste ophangingscomponenten voor een sportievere rit. Vanaf januari 2023 start Jaguar met de leveringen van dit laatste productiejaar. Niet toevallig is dat 75 jaar na het op de markt brengen van de XK120, volgens Jaguar de eerste sportwagen ter wereld.

Jaguar F-Type 75

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws