Lancia toont 3 (!) nieuwe modellen op 28 november

Lancia Design Days

Het Italiaanse Lancia is verre van dood! Want het iconische merk zal zich binnen de Stellantis-group profileren als een EV-merk en al vanaf 2024 terug op onze markt verschijnen. Daarvoor heb je modellen nodig natuurlijk. Die krijgen we voor het eerst te zien op 28 november tijdens de "Lancia Design Days".

Lancia beleeft een belangrijke maand in haar carrière. Want november 2022 zal te boek staan als de wederopbouw van een in het slop geraakte Italiaans luxemerk. Op 28 november zal Lancia de wereld verblijden (hopen we toch) met drie nieuwe auto's. Zonder twijfel conceptwagens. Maar wel modellen die ons klaar moeten stomen voor een resem productie-afgeleiden die al vanaf 2024 naar onze wegen zullen komen!

Ypsilon, dingske en dankgske

Als eerste op de planning staat de nieuwe generatie van de Ypsilon, een ondertussen hoogbejaarde stadswagen - gebaseerd op de Fiat 500 - die enkel nog in Italië over de toonbank gaat. Zijn opvolger zal evenwel groeien tot 4 meter en gebruik maken van een elektrische aandrijflijn. Lees je tussen de regels door, dan wordt die nieuwe Ypsilon een broertje van de Peugeot e-208 en Opel Corsa-e.

Lancia Design Days

In 2016 staat Lancia's vlaggenschip op de planning, een auto waar momenteel nog weinig over is geweten. In 2028 volgt er dan weer een spirituele opvolger van de Delta hatchback die uit moet pakken met sportieve en geometrische lijnen. Zet 28 november alvast met stip in je agenda!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws