Pininfarina Pura Vision is sportauto met laagtevrees

Pininfarina Pura Vision

Designhuis Pininfarina (die enkele van de meest iconische Ferrari's ooit heeft gepend) staat tegenwoordig te boek als een autobouwer. Na elektrische hypercar Batista mikt het nu met de Pura Vision op de meest exclusieve SUV's van het moment.

Het Italiaanse Pininfarina heeft de smaak van auto's te verkopen te pakken. Want hoewel het designbedrijf decennialang vooral ingehuurd werd door automerken om modellen te pennen, besloot het met de Batista zelf auto's te gaan verkopen. Na die hypercar is het nu tijd voor een meer "normalere" SUV. Nu ja, normaal...

Deurfestijn

De Pura Vision is namelijk een van de pot gerukte voorbode op toekomstige modellen van Pininfarina. Met een voetafdruk van 5,2 meter jaagt deze Pura Vision dan ook duidelijk op de scalp van 's werelds meest exotische SUV's. Denk Lamborghini Urus, Bentley Bentayga en co. Pininfarina wil het verschil maken met een exceptioneel design. Daar lijken ze op z'n minst in geslaagd. Want deze knaap lijkt eerder op een sportwagen met laagtevrees dan op een klassieke SUV.

Pininfarina Pura Vision

Binnenin trekt Pininfarina dan weer de kaart van minimalisme. Het gaat hier uiteraard nog over een conceptauto dus de manier van instappen is wel uniek. Zo heb je niet enkel "suicide doors" achteraan maar is het bovenste gedeelte van alle deuren één grote gullwing-klep. Praktisch? Hoegenaamd niet. Retevet om mee uit te pakken in Monaco? Uiteraard.

Pininfarina Pura Vision

Voorbode

De Italianen schuiven deze Pura Vision naar voren om het design van toekomstige modellen van Pininfarina te tonen. Hoewel er niet wordt gesproken over technische specificaties, lijkt het aannemelijk dat Pininfarina ook in nieuwe modellen een elektrische aandrijflijn zal neerpoten. En zo heeft het EV-landschap er weer een nieuw exclusief automerk bij...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws