Officieel: Genesis GV80 Coupe is Koreaanse BMW X6 (2023)

Genesis GV80 COupe

Hyundai's luxemerk Genesis heeft het doek getrokken van de GV80 Coupe, een potige SUV met aflopende daklijn en vermogens tot 409 pk. Verwacht 'm echter niet al te vlug op de Belgische markt.

Altijd al afgevraagd wanneer de Zuid-Koreanen op de proppen zullen komen met een rivaal voor de BMW X6? Wel, dan stel je misschien wel de verkeerde vraag! want BMW ging stiekem zijn mosterd halen in Korea bij de SsangYong Actyon. Laat ons echter vlug die Koreaan vergeten en even focussen op deze GV80 Coupe.

Expressief

De GV80 Coupe volgt alvast een ondertussen gekend receptuur in autoland: neem een praktische SUV, zaag een stuk van de koffer en werp in de marketing daarvan met termen zoals "sportiviteit" en "uitgesproken look"s. Hey, kwaad kunnen we daarvoor niet zijn op Genesis, want het legde ook de Duitsers geen windeieren. Zowel Mercedes, Audi als BMW hebben de nodige SUV coupé's in de prijslijsten staan.

Genesis GV80 COupe

Hoe deze Genesis GV80 zich wel onderscheiden tegenover de concurrentie? Misschien wel door zijn exuberant design. Een groteske grille, dubbele spoiler achterop, standaard 20-duims velgen en een langgerekte cabine. Dit voelt uitermate eigenzinnig aan. Niet per se mooi, wel eigenzinnig.

Elektrische supercharger

Wie trouwens dacht dat het hier - eigen aan de tijd - de facto over een elektrische auto ging, is er ook aan voor de moeite. De uitlaten achteraan geven al weg dat deze GV80 Coupe geen elektropeut drinkt. Het basismodel krijgt een 2.5-liter viercilinder met turbo die goed is voor 300 pk (422 Nm), daarboven staat een 3.5-liter V6 turbobenzine met 375 pk en 530 Nm koppel. Wil je echt uitpakken met je GV80 Coupe op de Amerikaanse markt? Dan moet je voor diezelfde motor met elektrische supercharger gaan. Die voert het vermogen namelijk op tot 409 pk en 549 Nm koppel.

Genesis GV80 COupe

Toegegeven, daarmee is het nog steeds geen BMW M-, Audi RS- of Mercedes AMG-vernieler... maar hoeft dat dan? We kunnen ons best inbeelden dat hier een koperspubliek voor is. Misschien gewoon niet in België.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws