Nu officieel: dit is de Kia Sorento facelift voor Europa (2023)

Kia Sorento Facelift 2023

Het zat er al aan te komen: Kia heeft zijn vernieuwde Sorento voor Europa voorgesteld. De forse SUV ging namelijk eerder al onder het mes in thuisland Zuid-Korea maar over onze markt werd met geen woord gerept. Daar komt nu dus verandering in, en Kia geeft meteen ook alle details over de motoren vrij.

Ben je op zoek naar een zevenzits plug-inhybride, dan kon je bij Kia langsgaan voor een Sorento… Of toch tot een paar maanden geleden. Toen haalden de Zuid-Koreanen namelijk de Sorento met stekker uit de catalogus in aanloop naar een grondige facelift en die kwam er deze zomer ook. Er was echter één probleem: die facelift leek voorbehouden voor de thuismarkt van het merk want maand na maand bleef de Sorento bij ons gewoon zijn oude smoel behouden… Tot nu.

Nieuwe verpakking, zelfde inhoud

Dit is namelijk de facelift van de Kia Sorento voor Europa, en veel hoeven we je daar eigenlijk niet meer over te vertellen. Zo is de vernieuwde SUV uiterlijk identiek aan de versie die we eerder al in beeld kregen, dus reken op flink wat EV9-invloeden. Ook binnenin zien we geen verschillen, of toch niet met de Koreaanse facelift. In vergelijking met oude Sorento verandert er namelijk best veel, van het stuur tot de indeling van het dashboard met zijn twee 12,3-inchschermen. Ook de materialen worden onder handen genomen en zo vind je voortaan vegan leer in de cabine terug, net als plastic dat een vorig leven als petfles achter de rug heeft.

Kia Sorento Facelift 2023

Het grootste mysterie schuilde echter onder de motorkap, want over de aandrijflijnen losten de Koreanen bij de onthulling van hun facelift eerder nog niks. Daar komt nu verandering in en het resultaat is… weinig verrassend. Zo blijven de motoren nagenoeg onveranderd met de keuze uit een full hybrid met 230 pk en een plug-inhybrid met 265 pk, die allebei gebruik maken van een 1.6-liter benzinemotor. De stekkerversie voegt daar een accu van 13,8 kWh aan toe waar je tot 54 kilometer elektrisch mee moet kunnen rijden. Is dat niet je ding, dan kan je nog steeds kiezen voor een 2.2-liter dieselmotor met voor- of vierwielaandrijving en 193 pk.

De vernieuwde Sorento is te bestellen vanaf begin volgend jaar en moet de dealers bereiken rond midden 2024. Hoeveel je ervoor zal moeten neertellen, houdt Kia voor nog een later nieuwsbericht.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws