Fiat 500 is officieel zo oud, dat hij verkocht wordt via FCA Heritage (2024)

Fiat 500 Tributo Trepiuno 2024

Het is dit jaar exact 20 jaar geleden dat Fiat de 500 reïncarneerde met de Trepiuno concept op het autosalon van Genève. Om dat te vieren kan je nu een nieuwe Fiat 500 Tributo Trepiuno kopen via Stellantis Heritage.

Jep, dat las je goed, de huidige Fiat 500 gaat in principe al 20 jaar mee. Want in 2004 toonde Fiat de Trepiuno concept tijdens het autosalon van Genève. Technisch gezien volgde pas drie jaar later het productiemodel, maar dat mag de pret bij Fiat niet drukken. Want om twintig jaar Trepiuno te vieren kan je nu een gloednieuwe Fiat 500 Tributo Trepiuno kopen.

Klassieke logo's

Maak niet de fout door te denken dat het hier over een saaie versie gaat van de 500. Want Stellantis Heritage deed best wat moeite voor dit specialleke. Zo is de witte koetswerkkleur identiek aan die van de concept en krijg je unieke 5-spaaks velgen met een glanzende afwerking. Achteraan is de binnenkant van de verlichting terug rood en klassiek blauwe Fiat-logo's maken het plaatje af.

Fiat 500 Tributo Trepiuno 2024

Het interieur krijgt dezelfde kleurstelling als de concept (rood met wit) en krijgt schetsen van de originele concept op het dashboard. Het resultaat is een Fiat 500 die onder verzamelaars wel eens op het nodige gejuich kan worden onthaald. Meer nog, zoals eerder gezegd kan je 'm niet gewoon via je lokale Fiat-dealer bestellen. Nee, voor deze 500 Tributo Trepiuno zal je contact moeten leggen met het Stellantis Heritage department.

Fiat 500 Tributo Trepiuno 2024

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws