Deze auto's kocht de Belg in 2018: Leasing VS Particulier

autoverkoop belgie leasing versus prive

"De leasingmarkt trekt de Belgische autoverkoop helemaal krom", wordt vaak gezegd. Maar is dat ook zo? Laten we eens kijken naar de top 10 verkochte auto's voor de bedrijfs- en privémarkt. Vallen er grote verschillen op?

Jawel, we krijgen niet genoeg van de Belgische autoverkoopcijfers. Na de totaalverkoop, meest succesvolle modellen in totaliteit en het aandeel tussen diesel en benzinewagens fileren we de boel nog wat verder. Wat zijn nu eigenlijk de tien meest ingeschreven auto's voor de leasing- dan wel de privémarkt? Valt er een enorm verschil op tussen wat de Belg met zijn zuurverdiende centen op de oprit parkeert dan wel via fiscale stimulatie kan parkeren in de vorm van een bedrijfswagen? Hop naar de Febiac-cijfers!

Golf is altijd het antwoord

Of je nu Irma de bejaarde bomma van om de hoek bent of Jean de succesvolle bankier, Golf blijkt altijd het antwoord. Wat we daar mee bedoelen? De Volkswagen Golf staat zowel bij de ingeschreven auto's door particulieren als door bedrijven op 1. Waardoor we dus inderdaad verknocht zijn aan onze Golf. Lopen we de lijst verder af, dan zien we dat de premiummerken niet aan de beurt komen op de particuliere markt. Compacte B-segmenters domineren de lijst. Met enkel de Fiat 500 als vreemde eend in de bijt (lees: nog een segmentje kleiner).

autoverkoop belgie leasing versus prive

Of ook de bedrijfswagenmarkt vol steekt met compacte kleintjes? Denk maar opnieuw! Enkel de Fiat 500 weet zich weer mysterieus binnen te wurmen in de lijst, net zoals de Renault Clio. Voorts is het de gekende leasingparade. Denk Skoda's Octavia, Audi's A3 en Volkswagens Tiguan. Opmerkelijk; rakkers zoals de BMW 3 Reeks, Audi A4 en Mercedes C spelen niet meer mee. Ook opmerkelijk: de Renault Scénic en Hyundai Tucson die zich in de top 5 weten te zetten. Waardoor we toch wel kunnen besluiten dat bedrijfswagens anno 2018 iets sensibeler zijn dan vroeger.

Meer lezen over de Belgische autoverkoop in 2018:
• Dit kocht de Belg op motorenvlak in 2018
• Totale autoverkoop 2018
• Populairste automodellen 2018

Ook interessant:
• De meest voordelige brandstof in 2019

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Mathieu 12:34
afbeelding van Mathieu

Toch 2 verschillende lijsten...
Toch ben ik verbaast over de Fiat 500, dat is nu eens een wagen die ik nooit zou kopen. Helemaal mijn ding niet. Ook niet als ze hem cadeau zouden doen, dan vraag ik wel een mobiliteitsbudget aan. :-)
Ik had ook de BMW1 in de lijst van de bedrijven verwacht. Misschien is de hype een beetje voorbij van de gewone 1?

andre123 13:44
afbeelding van andre123

de fiat 500 wordt vaak opgesmukt en gebruikt als publicieitswagen,dus zo raar is het niet.
de golf wordt gewoon gekocht om zijn naam/imago net zoals destijds de kever.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws