Kimi kreeg nog geen enkele euro dit jaar

kimi räikkönen kreeg nog geen enkele euro

Kimi Räikkönen, de Finse F1 wereldkampioen van 2007, kreeg dit seizoen nog geen enkele euro te zien van zijn team Lotus F1. Hij dreigt er zelfs mee om de laatste twee races over te slagen.

Lotus zit al enige tijd te kampen met wat financiële problemen. Het team wilt Nico Hülkenberg tekenen voor volgend jaar maar daarvoor moeten ze nog wachten tot een van hun investeerders - Quantom Motorsport - akkoord gaat voor een sponsoringsdeal. Anders gaat het team noodgedwongen moeten samenwerken met de Venezolaan Pastor Maldonado die zelf een sponsorpakket ter waarde van 35 miljoen euro van PDVSA (Petroleus de Venezuela) met zich meebrengt.

In het midden van al deze berichten laat Kimi Räikkönen - wereldkampioen in 2007 - weten dat hij nog geen enkele euro gezien heeft dit jaar. De Fin dreigt er nu zelfs mee om de laatste twee races - Verenigde Staten & Brazilië - te boycotten. En laat net nu Lotus Kimi nog heel hard nodig hebben om zoveel mogelijk punten voor het constructeurskampioenschap te verzamelen. Lotus directeur Eric Bouillier geeft toe dat er een probleem is maar is er zeker van dat alles opgelost zal worden.

Morgen begint de Grand Prix van Abu Dhabi. Vorige week werd na de afloop van de GP van India al bekend dat Sebastian Vettel de nieuwe wereldkampioen 2013 is.

Het volledige interview met Kimi Räikkönen waarin hij zijn frustraties uitdrukt kan je hier bekijken.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Quin 12:20
afbeelding van Quin

Ik snap Lotus hun standpunt wel dat ze de gewone medewerkers eerst willen uitbetalen en dan pas de grootverdieners. Maar een contract dient nageleefd te worden en ze wisten wel waar ze zich konden aan verwachten toen ze een dikke bonus per WK-punt uitschreven ;).

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws