Hyundai New i20 WRC is Neuville's nieuw rallyspeeltje

hyundai-i20-new-generation-wrc-2015_01

Hyundai heeft vandaag officieel haar nieuwe rallywagen voor de komende WRC-kampioenschappen voorgesteld. Die gebruikt als basis de nieuwe 5-deurs i20 en zal bestuurd worden door Neuville, Sordo en Paddon.

Geen complete verrassing, deze 'New Generation i20 WRC' (zoals Hyundai hem noemt), want het team was al geruime tijd aan het testen met haar nieuwe rallywagen. Die moet er voor zorgen dat teamrijders Neuville, Sordo en Paddon terug dichter bij de rivaliserende teams zitten op technologisch vlak.

Afgaande op de eerste tests, zo'n 8.000 km op verschillende ondergronden, blijkt alvast dat de nieuwe i20 WRC sneller is dan diens voorganger. Of hij echt potten kan breken, dat moet het komende seizoen blijken, want Hyundai zal vanaf de rally van Monte-Carlo in januari 2016 de nieuwe wagen inzetten voor een volledig kampioenschap.

hyundai-i20-new-generation-wrc-2015

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Robin 15:58
afbeelding van Robin

Waarom voor 5 deurs gaan als een 3 deurs lichter zou moeten zijn?

Yvesw 16:05
afbeelding van Yvesw

Er is sowieso al een minimumgewicht dat alle teams met gemak kunnen halen, dus dat maakt niet zo veel meer uit.. ;-) Al is er een andere reden; ten tijde van de ontwikkeling van de nieuwe rallywagen was de i20 Coupé gewoonweg nog niet beschikbaar :-)

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws