Porsche zegeviert in bewogen 24u Le Mans 2017

porsche-finish

Dat de 85e editie van de 24 Uur Le Mans de geschiedenisboeken in gaat is nu al zekerheid. Met amper twee LMP1-wagens die over de eindmeet geraakten en het raceteam van Jacki Chan dat urenlang aan de kop reed met een LMP2-wagen. Het zou zo in een film kunnen.

Dat de 24 uur van Le Mans een titanenstrijd is voor wagen en mens werd dit jaar nog maar eens duidelijk. Want de LMP1-bolides, die vielen als bosjes uit de strijd. Uiteindelijk sleepten twee LMP1's zich over de finishlijn met de Porsche 919 Hybrid van Timo Bernhard, Brendon Hartley en Earl Bamber op stek nummer één en de Toyota TS050 Hybrid van Anthony Davidson, Kazuki Nakajima en Sébastien Buemi pas op plaats negen. Een slag in het gezicht voor Toyota, dat met drie ingezette LMP1-wagens echt wel op de overwinning aasde dit jaar.

Het mocht dus niet zijn, met vooral storingen aan het hybridesysteem van haar racewagens. Bij Porsche ging het niet veel beter, want op zondagmorgen moest de toen leidende 919 Hybride van André Lotterer, Neel Jani en Nick Tandy de handdoek in de ring gooien wegens problemen met de oliedruk. Het maakte alvast dat de Oreca 07 van Oreca, het raceteam van Jackie Chan aan de leiding kwam. Een LMP2-wagen zowaar.

Via een inhaalrace door de nog enige in de running zijnde 919 Hybrid kon Porsche op amper een uurtje van het einde terug de kop overnemen om richting de geblokte vlag te rijden. Een straffe race, op z'n minst...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws