Aston Martin Vantage, gisteren straat-legaal nu GTE-racer

aston_martin_vantage_gte-racer-2

Dit moet wel één van de snelste introducties van een GTE-Racer na een straat-legale versie ooit zijn. Na gisteren de allernieuwste Vantage te leren kennen, zien we nu de Aston Martin Vantage GTE.

Aston Martin geeft prijs dat ze al sinds februari 2016 bezig zijn met het ontwikkelen van de GTE-bolide waarvan het prototype al ruim 13.000 testkilometers heeft afgelegd. AMR, Aston Martin Racing, heeft zich bezig gehouden met de ontwikkeling van deze wagen om naast het exterieur ook de bekende 4.0 liter biturbo V8-motor -van de stallen van AMG- flink aan te pakken. Cijfers over deze optimalisatie zijn nog niet vrijgegeven.

De klassieke schoonheid, de titel die de nieuwe Vantage al heeft veroverd, krijgt een niet al te subtiele update. Grotere luchthappers vooraan, breder uitgeklopte wielkasten, andere sideskirts, achteraan een andere diffuser en een gigantische spoiler geven deze NIET straat-legale racer een zeer agressief uiterlijk. Het geheel wordt natuurlijk ook grond-schrapend laag geplaatst voor de beste aerodynamica.

aston-martin-vantage-gte-racer
aston-martin-vantage-gte-racer

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws