Jeroom versiert BMW M2 CS voor Racing Cup Benelux

BMW M2 CS Racing Cup Jeroom BMW Group Benelux Art car

Het is een publiek geheim dat Belgisch cartoonist Jeroom een Autofan in hart en nieren is. Die nieren kan je tegenwoordig letterlijk nemen, want speciaal voor de M2 CS racewagen van BMW Group Belux ontwierp de tekenaar een unieke wrap in de typische stijl van de man. Je weet wel, absurdisme troef! De auto zal deel gaan nemen in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux.

Vanaf dit jaar staat er een nieuw racekampioenschap op de Belgische kalender. Met de BMW M2 CS in de hoofdrol. Die M2 CS Racing Cup Benelux geldt als de “gentlemen racing” klasse van BMW M Motorsport. Het concept is niet nieuw, want ook in Duitsland en Italië worden er gelijkaardige kampioenschappen gereden. Om de nieuwe klasse wat extra in de spotlight te zetten vroeg BMW Belux aan cartoonist Jeroom om de racewagen die het zal inzetten te voorzien van een uniek signatuur. Iets dat je Jeroom niet twee keer moet vragen natuurlijk.

Hoezo, geen gigantische nieren?

Die art car heeft BMW zopas onthuld op het circuit van Zolder. Met een woordje uitleg van Jeroom: "Als grote fan van de BMW art-cars was het een grote eer om een M2 CS Racing onder handen te mogen nemen. Ik heb gekozen voor een ontwerp dat de piloot van deze auto zeer veel voordeel zal geven op het circuit. Ik verwacht dan ook dat meer teams m’n revolutionaire ontwerp gaan overnemen.”

BMW M2 CS Racing Cup Jeroom BMW Group Benelux Art car

Het resultaat is, tja, zoals je van Jeroom kan verwachten. Hoewel hij zonder twijfel overwoog om een steek te geven richting de gigantische nieren van moderne BMW's, is het uiteindelijk resultaat een BMW M2 CS in een BMW M2 CS in een BMW M2 CS in een... enfin, je begrijpt het plaatje wel. Vandaag kent de raceklasse haar eerste testsessie op het cicuit van Zolder, de echte competitie start over exact 1 maand, in het weekend van 8 en 9 mei. Wederom op Zolder. In totaal worden er 5 manches gereden. Eén maal Zolder, twee maal Zandvoort en twee maal Spa-Francorchamps.

BMW M2 CS Racing Cup Jeroom BMW Group Benelux Art car

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
JL 18:44
afbeelding van JL

Had hij ooit ook al niet de Porsche van Tom Boonen beschilderd? Of was dat Kamagurka of Herr Seele. (Tom Boonen heeft die auto toen nogal hard in de vangrails geparkeerd.)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws