Gelekt: dit is de nieuwe BMW X3 voor je hem mocht zien

BMW X3 gelekt Wilco Blok 2024

Bel de loodgieter, BMW, want je zit weer met een lek. Op het wereldwijde web is er namelijk een beeld van de gloednieuwe X3 opgedoken en daarin geeft de SUV meteen flink wat van zijn geheimen prijs. Wat bijvoorbeeld te denken van die nieuwe grille, dat gestapelde lichtsignatuur of die iX-heupen?

Het internet is een wrede minnares, dat hoef je ze bij BMW niet te vertellen. De laatste jaren hebben ze het in Beieren namelijk steeds moeilijker om hun nieuwe modellen geheim te houden tot aan hun onthulling en dat is ook niet helemaal onlogisch. Zo heeft het merk enerzijds ontiegelijk veel fans terwijl de rest van de wereld zich doorgaans afvraagt welke controverse er nu weer zal ontstaan rond hun volgende design. Eén verkeerde klik en dat design wordt vast wel door iémand opgemerkt.

Beetje 1 Reeks, beetje iX

Door Instagrammer Wilco Blok bijvoorbeeld, want die heeft alweer een beeld van een verboden BMW in handen gekregen. Deze keer gaat het om de gloednieuwe X3, waarvan BMW blijkbaar zelf per abuis een foto op één van zijn websites gepubliceerd zou hebben. Daarin maken we vooral kennis met zijn neus die in navolging van de 1 Reeks een nieuwe invulling voor de grille krijgt. Die grille blijft verder wel van relatief bescheiden formaat en hij wordt geflankeerd door koplampen die wat doen denken aan die van de X1, maar dan met een fris lichtsignatuur. De rest van het koetswerk neigt dan weer richting de elektrische iX, kijk maar naar die brede achterpartij… En over “elektrisch” gesproken: zien we daar geen laadklep in de voorvleugel?

BMW X3 teaser 2024

Voor je echter van stapel loopt: je kijkt hier niét naar een nieuwe iX3. BMW verklapte namelijk zelf al dat de volgende X3 geen zuiver elektrische variant meer krijgt, want die rol wordt voorbehouden aan de productieversie van de Neue Klasse X. In de plaats daarvan moet dit dus een X3 met een plug-inhybride aandrijflijn zijn en die komt in het gamma te staan naast de versies met mildhybride verbrandingsmotoren. Wanneer we dat gamma precies leren kennen weten we nog niet, maar nog dit jaar zou het doek er alvast af gaan.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
this 16:00
afbeelding van this

"Per abuis", als je het mij vraagt was het gewoon bewust. Zoiets publiceer je niet per ongeluk op je website.
Wel goed dat deze al niet lijkt op de iX3 van de neusklasse. Want dat is echt een gedrocht jammer genoeg. Ik hoop dat we ooit naar deze periode kunnen kijken zoals we nu naar de Bangle periode kijken. De BMW 7 van toen werd ook niet goed gesmaakt door het publiek.

Adriaan 17:02
afbeelding van Adriaan

Ik heb een tijdje voor Toyota Motor Europe gewerkt en had daar toegang tot het marketing platform, modellen die nog moesten aangekondigd worden hadden in een beveiligde omgeving een nog zwaardere beveiliging. Per ongeluk publiceerde je niet zomaar een model :p Het zou mij verbazen dat het bij BMW anders zou zijn :p

kevin 12:22
afbeelding van kevin

Bmw bracht mooie wagens op de markt rond de jaren 1990.
Maar ze hebben al een tijd lego blokken met varkensneuzen in de showroom.
Ook dit gedrocht behoord tot deze familie.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws