Gelekt: dit is de nieuwe BMW 2 Reeks Gran Coupé voor je hem mocht zien

BMW 2 Reeks Gran Coupé facelift gelekt 2024

De BMW 1 Reeks steekt in ’t nieuw maar die blijft niet lang alleen. Ook technisch broertje 2 Reeks Gran Coupé krijgt straks zo’n grondige facelift dat je bijna van een nieuwe generatie zou gaan spreken. Daarop is het echter nog even wachten, al is dat dan buiten de kracht van het internet gerekend.

Een maand of twee geleden pakte BMW uit met zijn nieuwe 1 Reeks… Of toch ongeveer. Lang hoefde je er namelijk niet naar te kijken om te zien dat die het gros van zijn onderdelen gewoon deelde met de uitgaande 1 Reeks, op een gloednieuw front en een flink hertekende kont na. Zijn nieuwe looks verdeelden echter de meningen in de BMWereld dus wat denk je: even kijken hoe die voor- en achterpartij op een 2 Reeks Gran Coupé zouden staan?

Nieuwe snuit en extra centimeters

Dit is namelijk de nieuwe BMW 2 Reeks Gran Coupé zoals je hem eigenlijk nog niet mocht zien, al kunnen we ook hier eigenlijk spreken van een vernieuwde BMW 2 Reeks Gran Coupé. Die krijgt dan ook precies hetzelfde neusje als die 1 Reeks van daarnet — of met een beetje verbeelding als de Kia Ceed. Opvallend is dat de 2 Reeks verzonken deurgreepjes krijgt, want die heeft de 1 Reeks niet. Verder pakt ook de Gran Coupé achteraan uit met een nieuwe knik in zijn verlichting terwijl de logo’s weggeven dat we hier kijken naar een versie voor de Chinese markt. De beelden werden dan ook door de immer attente Wilco Blok van de website van het Ministerie voor Industrie en Informatietechnologie geplukt, de Chinese overheidsdienst die nieuwe auto’s moet goedkeuren voor ze er op de markt mogen komen.

We mogen er echter wel van uitgaan dat onze Europese versie er nagenoeg identiek uit gaat zien, op misschien een paar centimetertjes lengte na. De ‘L’ in de ‘M235L’-naam wijst namelijk op een iets verlengde versie want beenruimte achterin vinden ze nu eenmaal belangrijk in het Verre Oosten. Reken bij ons dus op een M235-zonder-L en dus ook zonder ‘i’, want die letter laat BMW tegenwoordig weg bij zijn benzineversies. Kijken we trouwens naar die motorisatie bij de nieuwe 1 Reeks, dan verwachten we hier dezelfde 2.0-litermotor met 300 pk onder de kap te vinden. Wanneer BMW er officieel het doek van trekt, weten we op dit moment nog niet.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws