Elfendertig Tonale-teasers: dit toonde Alfa Romeo al van zijn nieuwe SUV

Alfa Romeo Tonale teaser 2022

Alfa Romeo maakt zich op voor de lancering van zijn nieuwe, compacte SUV. Dat doen de Italianen traditiegetrouw met zo’n storm aan teasers dat we ze stiekem niet allemaal bijgehouden hebben. Bij deze halen we de schade in en zetten we ze allemaal op een rijtje.

Als je even vergeten was dat de Alfa Romeo Tonale binnenkort gelanceerd wordt, dan ligt dat er misschien wel aan dat we hem in de voorbije dagen selectief beginnen negeren zijn. De Italianen stuurden namelijk zoveel teasers van hun nieuwe SUV de wereld in, en dat model laat ook al zo lang op zich wachten, dat het melden van elk individueel plaagplaatje of -filmpje misschien wat het effect van een haperende plaat zou gekregen hebben. In die tijd hebben we echter een mooie collectie aan achterstallige Tonale-teasers verzameld, dus hoog tijd voor een overzichtje.

Traditionele neus

Tot tweemaal toe toonde Alfa Romeo al een glimp van de voorzijde van zijn nieuwe SUV, en dat begon met een algemeen silhouet van de grille en de koplampen. Die grijpen eerder terug naar de Alfa’s van pakweg tien jaar terug, zoals de Brera, met hun slanke units van telkens drie naast elkaar liggende halve cirkels. Het lichtsignatuur leek trouwens te verschijnen in het bestuurdersdisplay van de nieuwe auto, dat traditiegetrouw achter twee individuele kokers voor de toerenteller en snelheidsmeter komt te liggen.

Iets later gaf de constructeur ook inkijk in het radiatorrooster van de Tonale, al was dat op zich minder het vermelden waard. Zo zien we een grille van aaneensluitende boogjes zoals we dat ook al voorop de Giulia en de Stelvio kennen. Verrassend is deze teaser dus niet, al belooft het front van de nieuwe SUV alles samen wel een dynamisch geheel te worden.

Ver(p)lichte LED-balk

Ook de achterzijde van de Tonale gaf al een aantal van zijn geheimen prijs. Zo gebruikte Alfa Romeo het lichtsignatuur achteraan om zijn onthullingsdatum bekend te maken. Daarin herkenden we eveneens Brera-invloeden, met ook hier dezelfde U-vormige lichtelementen naast elkaar, terwijl de nieuwe verlichting wel weer sterk lijkt af te wijken van de huidige Alfa-modellen.

Later kregen we dan weer bewegende beelden van de achterlichten te zien, al moesten we het wel stellen met een klein stukje LED-strook. Dat was echter niet het minste stukje: de constructeur toonde ons het Alfa Romeo-logo waarachter een LED-balk tussen de twee achterlichten als één geheel lijkt door te lopen, zoals de mode het tegenwoordig dus voorschrijft. Diezelfde teaser toonde trouwens ook een Veloce-logo op de flank van de auto, dus kenners weten dat het hier om een iets sportievere Tonale gaat.

Binnenskamers

Naast het ruwe silhouet van de twee kokers van het instrumentarium liet Alfa Romeo ook al een aantal andere delen van het interieur zien. Zo toont het volgende teaserfilmpje een hoofdsteun met het merklogo erin geborduurd en een knap stuurwiel met inzetten van geperforeerd leer. De video sluit af met een Italiaans vlagje ergens op de carrosserie, en we vermoeden dat we hier met een spiegelkapje te maken hebben. Hoe we dat weten? Het oorspronkelijke studiemodel van de Tonale droeg ook al de driekleur op zijn spiegels.

Dat is trouwens niet het enige element dat ons aan de Tonale Concept uit 2019 doet denken: voorlopig hebben we zelfs nog niks gezien dat van die designstudie afwijkt. De kans zit er dus dik in dat de Tonale er in productievorm bijna net zo uit zal komen te zien als de conceptcar van drie jaar geleden, en daar zou wat ons betreft alleszins niks mis mee zijn. Voorlopig kunnen we echter maar speculeren tot dinsdag 8 februari, want dan gaat het doek na lang wachten eindelijk van de Alfa Romeo Tonale.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws