Renault Austral laat in interieur — en in onthullingsplannen — kijken

Renault Austral interieur teaser 2022

Renault heeft eindelijk een onthullingsdatum voor zijn Austral vastgelegd. Nog een maandje slapen en het is zover: dan krijgen we de nieuwe SUV te zien. Tot dan moeten we het stellen met de zoveelste teaser, die ditmaal een paar streepjes interieur toont.

Niet de horrorfilm of de soapserie, maar wel de gemiddelde autofabrikant is tegenwoordig steeds vaker de meester van de spanningsopbouw. Constructeurs plagen namelijk al maanden op voorhand met een stukje koplamp hier en een flardje stuurwiel daar, en Renault is daarin geen uitzondering. Zo toont het alweer de vijfde set teaserafbeeldingen over de Renault Austral, al krijgen we voor het eerst ook inkijk in de lanceringsplannen voor het model.

Verfijnde afwerking

De constructeur belooft namelijk op 8 maart om 9u30 stipt het doek van zijn Austral te gaan trekken. Die nieuwe SUV moet de huidige Kadjar aflossen, en deelt zijn platform met de Nissan Qashqai. Uit vorige teasers weten we al dat de auto verkrijgbaar wordt met zowel een 1.2- als een 1.3-liter benzinemotor met mild-hybridehulp, en dat hij zowel vanbinnen als vanbuiten de designtaal van de Mégane E-Tech Electric gaat volgen. Hij wordt bovendien een fractie groter dan de Kadjar.

Renault Austral interieur teaser 2022

Het nieuws over zijn onthulling zet Renault in de verf met een paar nieuwe teaserafbeeldingen die stukjes van het interieur tonen. Dat kregen we eerder al in minimalistische schetsen te zien maar deze keer staan vooral de materialen centraal. Zo spreekt de constructeur van een moderne en verfijnde cocon, afgewerkt met echt hout dat volgens de Japanse ‘Maki-e’-techniek bewerkt werd met metaalpigmenten voor extra diepgang. Volg je nog? Dan kan je hier ook even terugkijken naar de voorgaande plaagplaatjes van de Austral.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws