Gran Turismo-film speelt meteen met gaming-camerahoeken in eerste trailer [VIDEO]

Gran Turismo film 2023 teaser

De naam Gran Turismo doet binnenkort niet alleen belletjes rinkelen bij gamers, maar ook bij cinefielen overal ter wereld. Het team achter de bekende racesimulatoren werkt namelijk aan zijn eerste film. Die bereikt in augustus dit jaar de cinemazalen, en belooft daar uit te pakken met gamewaardig camerawerk.

Al vijfentwintig jaar lang trakteert Gran Turismo ons op een aantal van de meest realistische racegames op de markt. Daar herinnerden ze ons een paar weken geleden nog aan, wanneer het team een terugblik naar zijn acht edities verzamelde in een nostalgische video. Dat is echter niet het enige beeldmateriaal dat de immer perfectionistische Japanners toen aan het inblikken waren, want ze hebben zopas ook de laatste shots van hun allereerste langspeelfilm opgenomen. Geen schrik, gamers, want die belooft minstens zo meeslepend te worden als een namiddagje Gran Turismo 7.

Nissan GT-R met selfiestick

Het team achter de film heeft namelijk een eerste trailer de wereld in gestuurd, en die blijkt op zijn zachtst gezegd veelbelovend. Zo krijg je niet alleen Hollywood-ster Orlando Bloom, Stranger Things-held David Harbour en kersvers hoofdrolspeler Archie Madekwe te zien in hun racepakjes, maar maak je ook kennis met een aantal van de auto’s die je in de film mag verwachten. Het zijn echter niet zozeer de Porsche- of Lamborghini-racewagens die in de teaser de show stelen, maar wel de Nissan GT-R met zijn gigantische selfiestick op de achterpartij. Daardoor zal je in de film kunnen smullen van de herkenbare third person-hoek die we kennen van de Gran Turismo-games.

Naast het camerawerk zit ook de plot doorspekt van de verwijzingen naar het virtuele Gran Turismo-rijk. Zo vertelt de film het waargebeurde verhaal van Jann Mardenborough, een gamer die het tot de top van de professionele racerij schopt en tussendoor uiteraard het hart van enig vrouwelijk schoon weet te stelen. Wat voor beelden dat nog zoal oplevert leer je vanaf 11 augustus 2023 in de betere bioscoop.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws