BMW Vision Neue Klasse X laat zich zien: wordt dit de nieuwe iX3?

BMW Vision Neue Klasse X 2024 teaser

BMW staat aan de vooravond van zijn ‘Neue Klasse’, een gloednieuwe generatie EV’s. Naast een elektrische sedan plannen ze volgend jaar een SUV die de iX3 moet doen vergeten, maar zolang hoef je waarschijnlijk niet te wachten om daar iets van te zien. Wel integendeel: binnen een paar dagen krijg je al een voorsmaakje.

De huidige elektrische strategie van BMW is duidelijk: van vrijwel elk model met verbrandingsmotoren bieden ze ook een versie met elektromotoren aan. Daar moet binnenkort echter verandering in komen want onder de noemer ‘Neue Klasse’ plannen ze een gloednieuw gamma aan uitsluitend elektrische modellen. Van één van die modellen kregen we eerder al een voorsmaakje in de vorm van de Vision Neue Klasse en nu is het de beurt aan het tweede model.

De iX3 van 2025

Dat tweede model wordt duidelijk een SUV, of dat is toch wat we uit zijn naam afleiden. In de teasertafbeelding leren we namelijk dat deze conceptcar ‘Vision Neue Klasse X’ gaat heten dus reken er maar op dat die ‘X’ moet verwijzen naar een ruiger kantje. Die naam staat te lezen op het infotainmentscherm en hoewel dat het enige is dat we van de elektrische nieuwkomer te zien krijgen, is dat genoeg om te weten dat hij nauw verwant wordt aan de Vision Neue Klasse van vorig jaar. Zo herkennen we het dashboard van dat lagere studiemodel, al werd alles hier voor de gelegenheid iets concreter gemaakt met bijvoorbeeld een slanke ventilatiesleuf onder het scherm.

Hoe dan ook geeft het ‘Vision’-deeltje van de naam weg dat het hier nog niet om een productiemodel zal gaan, want daarvoor is het vermoedelijk wachten tot volgend jaar. Dan zou BMW in zijn Neue Klasse-gamma eerst een elektrische sedan van 3 Reeks-formaat lanceren en nadien deze elektrische SUV. Die zal dan vermoedelijk de plek innemen van de huidige iX3 en als je nu al wil weten hoe dat er ongeveer uit gaat zien, dan hoef je waarschijnlijk niet lang meer te wachten op een voorsmaakje. Deze teaser werd namelijk niet alleen losgelaten op de officiële kanalen van het merk, maar ook BMW’s hoofdontwerper Domagoj Dukec deelde hem en die voegde eraan toe dat de onthulling van de Vision Neue Klasse X al binnen een paar dagen zou plaatsvinden.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws