“Nieuwe topversie” van Porsche Panamera raast in recordtijd over Nürburgring

Porsche Panamera Nürburgring record 2024

De Panamera steekt al even in ’t nieuw, maar Porsche is er nog niet mee klaar. Zo zit er nog zeker één versie in de pijplijn en die versie mocht die pijplijn al heel even verlaten. Dat deed die voor een rondje over de Nürburgring en wat blijkt: dat was een opvallend snel rondje.

Is-ie nu helemaal nieuw of gewoon vernieuwd, de Porsche Panamera? Dat hangt af van hoe je het bekijkt want terwijl hij wel zijn platform deelt met het uitgaande model, spreken ze bij Porsche zelf toch van een “derde generatie”. Ook de motoren zijn enigszins gelijklopend met die van de oude Panamera, al biedt het nieuwe exemplaar wel meer keuze voor de hybridekoper. Daar komt er straks zelfs nog een keuze bij, en dat wordt er blijkbaar niet zomaar eentje.

Sneller met stekker

Porsche heeft namelijk een paar beelden gedeeld van wat het zelf omschrijft als een “nieuwe topversie” voor de Panamera. De naam van die topversie krijgen we nog niet te horen maar lang hoef je niet naar de beelden te kijken om te herkennen waar ze geschoten werden. Zo mocht de Panamera in kwestie al een keertje de Nürburgring verkennen en dat deed die in 7 minuten, 24 seconden en 17 honderdsten. Dat is een dikke 5 seconden minder dan de snelste versie van de vorige Panamera liet optekenen én, als we Porsche mogen geloven, een record in het segment van de luxesedans.

Porsche Panamera Nürburgring record 2024

Veel meer mogen we nog niet weten over de nieuwe topversie, behalve dan dat het een plug-inhybride wordt. Daarvan heeft de Panamera er nu al drie: de 4 E-Hybrid met 470 pk, de 4 S E-Hybrid met 544 pk en de Turbo E-Hybrid met 680 pk. Al van in den beginne beloven de Duitsers echter vier plug-ins dus deze topversie wordt hoogstwaarschijnlijk het sluitstuk. Om te weten hoe die nog over het vermogen van de Turbo E-Hybrid zal gaan, hoef je maar te kijken naar het gamma van de technisch gelijkaardige Cayenne. Daar haalt de sterkste plug-inhybride maar liefst 739 pk uit de combinatie van een 4.0-liter V8 en een elektromotor dus wij gokken dat deze top-Panamera straks met dezelfde cijfers pronkt.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws