Genesis AR550 is het beste van Hyundai sinds de Veloster Turbo

hyundai-genesis-ark550-sema_01

Nee je bent niet aan het dromen, Hyundai bouwde voor de SEMA tuningsshow een luxesloep met 550 pk, een stevige bodykit en infotainment voor de achterste passagiers. Anders gezegd: een Zuid-Koreaanse f*ck you naar de Duitse garde.

Vergeet de Mercedes E 63 AMG, de BMW M5 en de Audi RS6. Het zijn lachertjes in vergelijking met deze creatie van Hyundai. Basis is de luxueuze Genesis sedan, het resultaat is een openbaar monster. De Zuid-Koreanen gingen namelijk een samenwerking aan met ARK Performance en die gingen niet de subtiele toer op.

Laten we beginnen met de motor. De 5.0-liter V8 van de Genesis - ja, dat heeft-ie in Amerika - werd opgepompt tot maar eventjes 550 pk. Heerlijk klinkende pk's. Althans, dat moeten we aannemen, wan de jongens bij ARK Performance zeggen dat ze zeer veel werk hebben gestoken in het geluid van de krachtbron. Daarnaast verstevigden ze het chassis en verlaagden ze de Genesis. Al merk je dat niet eens op door de waanzinnige bodykit.

hyundai-genesis-ark550-sema_01

Opvallen doe je zo

Sinds het ontstaan van Autofans - en eigenlijk ook van Hyundai - moet dit wel de meest heftige bodykit zijn die we ooit op een Hyundai hebben gezien. En als dat nog niet genoeg is, dan zorgen de velgen wel voor het nodige vulgaire gehalte. Valt er dan niets slecht te vertellen over deze AR550 (buiten de wat raar geplaatste uitlaten)? Toch wel, Hyundai heeft hoegenaamd geen interesse om een productiemodel te maken van deze creatie. Je zal het dus moeten blijven doen met de opgepompte Duitse garde.

hyundai-genesis-ark550-sema_01
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
fab 11:16
afbeelding van fab

Ik denk dat dit eerder een lachertje is tegenover bovengenoemde 3.

Glenn 12:23
afbeelding van Glenn

Mijn eerste indruk is vooral: Audi grille gone bad.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws