Ook in het vlees doet Lumma CLR 8S huilen

audi q8 lumma design clr 8s 2019

Hoewel we er op hoopten, heeft Lumma Design besloten haar CLR 8S niet enkel in de digitale wereld te houden. Het Duitse tuningsbedrijf heeft daadwerkelijk een Q8 onder handen genomen om er een schreeuwlelijkerd van te maken die zijn weerga niet kent. Heeft de tuningscene een absoluut dieptepunt bereikt?

Een paar maanden terug kondigde Lumma Design met trots haar CLR 8S aan. Een digitaal hersenspinsel dat we sindsdien gebruiken om aan te tonen wat er mis is met de moderne tuninghuizen. Helaas, Lumma heeft daadwerkelijk besloten om van haar CLR 8S realiteit te maken. Het resultaat is een met schurft beladen walvis die op het droge is aangespoeld. Want als je denkt dat de Audi Q8 niet fouter kan (RIJTEST), dan hebben we slecht nieuws voor je...

Opgespoten als een...

Het aantal hoeken die op de snuit worden gemaakt? Na een 20-tal zijn we gestopt met tellen. En dan is er nog die compleet foute en nutteloze verhoging op de motorkap. Voor de koeling, kan je zeggen. Maar als je koeling wil, waarom werk je dan niet eerste de valse luchtsleuven in de bumpers open?! Dan hoeft dat gezwel toch niet op de motorkap?

audi q8 lumma design clr 8s 2019

Achteraan zien we dan weer getinte achterlichten, een spoiler bovenaan de kofferklep en eentje vlak onder de achterruit. Je weet wel, zoals Timmy zijn Civic onder handen nam begin de jaren 2000... Nu goed, Timmy, die had wel een uitlaat van jewelste onder zijn Civic met 90 pk. Deze CLR 8S lijkt joekels van uitlaten te hebben maar kijk eens dichterbij? Jawel, zo fake als de buste van de gemiddelde actrice in films voor gefrustreerde mannen van middelbare leeftijd. Niet geheel onlogisch, want onder de kap van deze verbouwde Q8 zit een 3-liter V6 diesel met 286 pk. Een motor die heus toekomt met een petieterig uitlaatexemplaar onder de bumper.

En laat ons nu deze CLR 8S doodzwijgen voor de rest van ons leven, akkoord?

audi q8 lumma design clr 8s 2019

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws