Maken of kraken: ABT RS 7 met 700 pk & Aero Wheels

ABT Audi RS 7 Aero Wheels RS 6

Moest Audi de RS-afdeling niet hebben, het had al lang ABT ingelijfd als huistuner. Hoe dan ook, tuner ABT pakt nu uit met een 700 pk sterke RS 7 Sportback met eigenaardige Aero-velgen. Lekker? Of compleet fout?

Komt er nieuw speelgoed van Audi op de markt, dan kan je er prat op gaan dat Duitse tuner ABT zich er even mee bemoeit. Vaak door een serieuze krachtinjectie maar evengoed met extra bumperwerk. De nieuwe RS 7 Sportback, die mocht laatst ook bij ABT passeren.

Luchtwielen

Op de extreme RS 7-R van ABT is het nog even wachten, al kan je nu al met je reguliere RS 7 Sportback langs gaan bij de tuner. Met een glimlach tillen ze het vermogen van de 4-liter V8 voorin naar 700 pk én bij het passeren van de uitgang kan je nog een nieuw setje velgen op de kop tikken.

ABT Audi RS 7 Aero Wheels RS 6

Die aero wheels (zoals dat heet in het vakjargon) lijken alvast een nieuwe trend in tuningsland te worden. Specifiek gaat het over knoerten van velgen die langs de velgrand een afdekplaatje krijgen. Daardoor is er plaats voor stevige remschijven... maar wordt toch de aerodynamica geoptimaliseerd. Enfin, zo gaat de theorie toch. Wat vinden jullie?

ABT Audi RS 7 Aero Wheels RS 6

Maken of kraken, deze RS 7 op aero wheels?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
FLP 10:41
afbeelding van FLP

Ik vind de aero wheels wel cool. Misschien moeten de turbofan wielen en andere wheel fairings dan ook maar eens aan een comeback beginnen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws